D'Hondt: 'Plaatsing ook financieel zeer interessant'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
D'Hondt: 'Plaatsing ook financieel zeer interessant'
Foto: © SC

Club Brugge moet zich vanavond voorbij het Zwitserse Young Boys Bern zien te werken. Niet alleen sportief maar ook financieel kan dat de club heel wat bijbrengen, al is het natuurlijk niet de Champions League.

RSC Anderlecht hield vorig seizoen aan de UEFA-beker een sommetje van drie en een half miljoen euro over. De teller van Club Brugge staat momenteel op 100.000 euro. Mocht blauwzwart zich vanavond kunnen plaatsen, kan daar weer heel wat bijkomen.

"De premies die de UEFA betaalt voor winst of een gelijkspel liggen niet zo hoog. Maar je moet het verhaal in een ruimere context bekijken. Een Europese wedstrijd levert extra recettes op, levert inkomsten op via nationale en internationale verkoop van tv-rechten en er zijn extra premies van sponsors", aldus Filips D'Hondt, de CEO van Club Brugge in de krant Het Laatste Nieuws.

De echte winst moet Club Brugge halen uit de recettes van thuiswedstrijden. Zo'n match levert Club snel 300.000 euro bruto op. Ook de tv-rechten zijn belangrijk. Die laatste zijn wel afhankelijk van de tegenstander maar het is een publiek geheim dat Duitse zenders zeer goed betalen. Ook de ronde waarin men zich bevindt, is bepalend voor de som. Een kwartfinale levert meer op dan een eerste ronde. "Tel daarbij ook nog eens op dat via een goede Europese campagne de waarde van je spelers stijgt, je imago verbetert en dat je Europese coëfficiënt verdedigd wordt. Je begrijpt dus dat het UEFA-Cuptoernooi best interessant is voor onze club", besluit D'Hondt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties