Interview De Vriese: 'Er valt altijd iets te beleven'

Dirk Pieters
| 0 reacties
De Vriese: 'Er valt altijd iets te beleven'

Het ziet er naar uit dat Antwerp stilaan het juist ritme gevonden heeft. De Great Old klom in het klassement naar een vijfde plaats na drie overwinningen op rij. Het ideale moment voor Voetbalkrant.com om een speler van Antwerp te interviewen.

Voetbalkrant.com zocht en vond nieuwkomer Emmerik De Vriese. De flankspeler kwam afgelopen zomer aan op Antwerp.

Emmerik stel jezelf even voor want niet iedereen kent momenteel Emmerik De Vriese veronderstellen we.
 

"Ik ben dus Emmerik De Vriese en ben 23 jaar. Ik heb één tweelingsbroer die bij RFC Knokke speelt. Ikzelf heb mijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge en AA Gent gehad. Ik speelde één jaar bij de eerste selectie van Gent. Toen ik zeventien was trok ik naar Heereveen. Ik kwam in een groep terecht met de andere Belgen Spencer Verbiest en Brian Van Den Bussche. Toch geraakte ik nooit in het eerste elftal van Heerenveen en tekende nadien voor drie jaar bij BV Veendam die momenteel uitkomen in de eerste divisie."

Hoe kwam je bij Antwerp terecht en hoe verliepen je eerste maanden bij de oudste club van het land?
 

"Mijn keuze voor Antwerp kwam mede door een goede vriend van mij, Spencer Verbiest. Hij wou dat ik bij Antwerp kwam trainen en omdat ik toen nog niet wist wat er ging gebeuren in mijn planning als profvoetballer ging ik naar Antwerpen. Ik had enkele contacten met buitenlandse clubs maar het bleef heel vaag. Enkel op het einde van de transferperiode kwam een Duitse club langs, maar ik vond het geen goed moment om dan nog te vertrekken. Ik voelde mij toen goed bij Antwerp en wou er blijven. De competitiestart was niet goed met de uitschakeling in de Beker van België en enkele nederlagen in de competitie. We zaten in een dal, maar lijken er met de negen op negen terug bovenop."

Wat zijn je eerste indrukken over de club, het elftal, de fans, …


"Mijn eerste indruk over de club is heel positief. Ik vind dit een club met enorm veel potentieel als je ziet wat voor supporters wij hebben en hoeveel supportersclubs er zijn van Antwerp dan kan je het alleen maar fantastisch vinden. Elke verplaatsing lijkt wel een thuiswedstrijd. Maar natuurlijk is niet alles koek en ei bij de club, maar bij welke club is dat wel? Laat ons zeggen er is altijd wat te beleven, maar liever zo dan een ploeg waar niemand over praat."

Tevreden met je eigen prestaties momenteel? Of hebben de supporters de echte De Vriese nog niet gezien ? 
"Over mijn eigen prestaties heb ik het niet graag. Het belangrijkste is de club. Andere mensen mogen iets zeggen over mijn prestaties, maar zelf doe ik dat niet. Ik geef me altijd 100 procent en dat is het belangrijkste."

Na een slechte start en een 9 op 9 … nu drie zware verplaatsingen op het programma. 
"Ons programma is nu zeker niet gemakkelijk, maar dat was het in het begin van het seizoen ook niet met wedstrijden tegen Brussels, Beveren, Lierse en Sint-Truiden. We moeten ons goede niveau zo lang mogelijk proberen vol te houden en dan kunnen we elke club veel pijn doen, ook op verplaatsing. We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken niet te veel gaan nadenken en berekenen."

Een volle Bosuil heb je nog niet meegemaakt … daarvoor moeten de resultaten en vooral het spel beter zijn. Zie je uit naar een eerste volle Bosuil ? 
"Voor een volle bosuil spelen lijkt me ongelooflijk mooi. Ik was al een keer toeschouwer 2 jaar terug tegen KV Mechelen. Het was een schitterende sfeer en als je op het veld staat geeft het je echt een kippevelmoment denk ik. Laten we hopen dat niet al te lang meer duurt en dat ik er ook van kan genieten."

Wanneer is het voor jou een geslaagd seizoen en wanneer voor de club ?
 

"We moeten ons niet teveel focussen op de titel en de play-offs. Het belangrijkste is dat we goed voetbal brengen en goede resultaten halen. Als we dat doen dan komen die play-offs wel. Ook voor mezelf wil ik zoveel mogelijk goede wedstrijden spelen. En in een goed draaiend team speelt iedereen een goede wedstrijd."

Bedankt voor het interview en veel succes de volgende drie verplaatsingen.
Dank U.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties