Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen klopt Roeselare
Rita De Meyer

Ook bij Moeskroen heeft Roeselare geen punten kunnen pakken. De West-Vlamingen verloren met 2-0 en blijven zo laatste met amper twee punten. Moeskroen blijft zich handhaven in de top van het klassement.

Moeskroen eiste het balbezit op, maar Roeselare was gevaarlijk op de counter. Eerst trapte Pappasarantis naast en nadien toonde Mark Volders zijn klasse op een schot van Vincent Provoost. Moeskroen kreeg weinig kansen.

Een schot van Custovic ging niet zo ver naast. Lepoint kreeg de beste mogelijkheid, maar ook zijn poging ging nipt naast. Aan de rust stond het nog 0-0. Ondanks de matige eerste helft, grepen beide trainers tijdens de rust toch niet in. Met dezelfde 22 acteurs begonnen we aan de tweede helft.
Moeskroen begon met veel aanvalsdrang aan de tweede helft. De thuisploeg ging naarstig op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook al vrij snel. Na een knappe actie zette Oussalah voor tot bij Lepoint en die trapte onhoudbaar voorbij doelman Jonathan Bourden, de vervanger van de geschorste Jurgen Sierens.

Moeskroen maakte dan echter de fout om de wedstrijd uit handen te geven en tevreden te zijn met die voorsprong. Roeselare kwam zo beter in de wedstrijd en na een overtreding op Dissa kregen de bezoekers een penalty. Mark Volders is echter een specialist en de doelman van Moeskroen pakte al zijn derde strafschop van het seizoen. Papassarantis liet zo een unieke kans liggen op de gelijkmaker.

Bij Roeselare maakte Gunther Van Handenhoven zijn rentree in eerste klasse, maar ook hij zou de West-Vlamingen geen punt bezorgen. Mustapha Oussalah zorgde voor de beslissing. Op aangeven van Custovic had de uitblinker van de wedstrijd maar binnen te tikken. Moeskroen knoopt zo weer aan met de zege, iets waar Roeselare al een heel seizoen op wacht.