Interview Buffel: 'Strijd met De Smet belachelijk verhaal'

Nico Wieme
| 0 reacties
Buffel: 'Strijd met De Smet belachelijk verhaal'

Cercle Brugge ging zaterdag op eigen veld met 1-2 de boot in tegen FCV Dender. Thomas Buffel, die nochtans een goede wedstrijd speelde centraal op het Brugse middenveld, wou niet te veel woorden verspillen aan de interne strijd met Stijn De Smet.

Op het moment dat Thomas Buffel voor Cercle Brugge tekende, werd al de vraag gesteld wat er met Stijn De Smet zou gebeuren. De laatste tijd is het antwoord van coach Glen De Boeck duidelijk: Buffel speelt centraal, De Smet moet zich op de flank zien te handhaven.
 
Buffel had na de 1-2-nederlaag tegen FCV Dender niet veel zin om ons te woord te staan, maar de ex-Rangersspeler wou zijn verantwoordelijkheid toch niet uit de weg gaan.
 
Thomas, is er sprake van een interne strijd tussen jou en De Smet?
 
Buffel: “Dat is een belachelijk verhaal. De posities op zich spelen geen rol. Je moet spelen waar de trainer je zet en daar je best doen. Het is dan om het even wie waar speelt. Als ik naar de flank verhuis, zal ik daar niet om malen. Dan speel ik 100 procent in functie van het team.”
 
Heerst er momenteel onrust bij groen-zwart na de magere 10 op 27?
 
Buffel: “Onrust is niet het juiste woord. We hebben al een moeilijk parcours achter de rug. Dan blijkt nog eens dat de zogenaamde kleinere clubs ook over goede voetballers beschikken. Bij ons moet iedereen er elke week staan. Als enkele niet aanwezig zijn in de match, dan voelt een vereniging als Cercle dat.”
 
Hoe verklaar je het zwak presteren in het laatste uur tegen Dender?
 
Buffel: “We hebben Sergej en Denis ( respectievelijk Serebrennikov en Viane, nvdr.) gemist. Onze Oekraïner zorgt normaal gezien voor de toevoer naar de spitsen. Beiden brengen meer rust in ons spel en zijn de aanjagers van de ploeg.  Sommige spelers zijn bij ons onvervangbaar. We mogen het verlies echter niet op twee spelers steken, die er niet bij waren.”
 
Waar zit het verschil met het Cercle van vorig seizoen?
 
Buffel: “Vorig jaar speelde groen-zwart bijna altijd met zijn typeploeg. Wij hebben niet de selectie van een Anderlecht of Standard die hun afwezigen makkelijker kunnen opvangen.”
 
Op welke manier moet Cercle zijn niveau omhoog krikken?
 
Buffel: “Als je 1-0 voor komt tegen zo’n verdedigend ingestelde ploeg als Dender, mag je dat in principe niet meer uit handen geven. Er moet meer geslepenheid in onze groep komen. We zijn soms te braaf. Voetbal is een ploegsport, we moeten hier samen uitgeraken en voortwerken om de nodige punten te halen. We moeten misschien eens met minder goed voetbal punten pakken.”
 
Hoe zal Cercle het nakende vertrek van Tom De Sutter opvangen?
 
Buffel: “De vereniging moet uitkijken naar een alternatief. Dat zou José Fernandez kunnen worden, onze Peruviaanse nieuwkomer. Alle hoop op hem vestigen kan echter niet. Er moet iemand bijkomen.”
 
“Zo heren, dat was het dan, meer heb ik niet te zeggen. Goede avond.” En weg was Thomas Buffel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties