Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Sterk Club wordt alleen leider
Steurbaut Kersten

Club Brugge staat alleen aan de leiding van de eerste klasse. Blauw-zwart boekte een ruime 4-1 zege tegen streekgenoot Kortrijk. De Bruggelingen deden dit bovendien met goed voetbal.

Koning Winter komt pas over twee maanden naar Europa, maar een barre koude maakte zioch zaterdagavond al meester over het Jan Breydelstadion. Wie de kou trotseerde, heeft het zich echter geen moment beklaagd. Club Brugge en Kortrijk zorgden voor een aangename pot voetbal en talrijke momenten voor de supporter om zich aan op te warmen.

Blauw-zwart bracht veruit zijn beste voetbal van het seizoen op de mat en pakte regelmatig uit met aardig combinatievoetbal. Het waren echter de bezoekers die na ruim tien minuten de score openden na een aanval uit het boekje. Coulibaly stuurde Istvan Backx perfect de diepte in, Jimmy Hempte knikte de perfecte voorzet van de googlespits binnen. Een vrank en vrij voetballend Kortrijk was vijf minuten later dicht bij de 0-2, maar deze keer stond Stijn Stijnen wel paraat op een nieuwe kopkans van Hempte.

Club liet zich niet onbetuigd, maar kende pech bij de afwerking. Een kopbal van Wesley Sonck werd van de lijn gekeerd, de knik van Daniel Chavez strandde op de paal. Doelman Peter Mollez onderscheidde zich door een strak schot van Sonck in hoekschop te duwen.

Het geluksengeltje besloot uiteindelijk om toch de kant van Club Brugge te kiezen. Scheidsrechter Luc Wouters legde na een licht contact tussen Stéphane Demets en Akpala de bal op de stip. Ivan Leko zette feilloos om en bracht Club Brugge op voorsprong. De ingevallen Philippe Clement had de Bruggelingen net daarvoor met een rake kopbal op gelijke hoogte gebracht.

De 2-1 werkte verlossend voor de jongens van Jacky Mathijssen. Club liet de bal goed rondgaan en ging op zoek naar een derde treffer. De vroege uitsluiting van Brecht Verbrugghe na rust speelde in de blauw-zwarte kaarten. Sonck was er twee keer dicht bij, maar de Rode Duivel kopte over en naast. Een afstandsschot van Dirar werd in hoekschop gekeerd.

Akpala liet met twee doelpunten de score nog oplopen tot 4-1. De Nigeriaan rondde een eerste knappe aanval via Chavez en Sonck simpel af. In de slotfase strafte hij defensief geklungel van Kortrijk af en legde hij zijn zesde van het seizoen in het mandje. (AN)