Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Freethiel
Puntendeling op Freethiel
filip broos

Omdat beide ploegen de laatste weken niet konden winnen, mag het niet verbazen dat de wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Beide ploegen sleepten nu al 3 wedstrijden na elkaar een gelijkspel uit de brand. Tienen ziet hierdoor STVV steeds verder weglopen in het klassement en Beveren mist nog steeds de aansluiting met de top 5.

Tienen dat te kampen had met blessures(maar liefst 6 basisspelers) begon het best aan de wedstrijd. Na amper 2 minuten volgde een vrije trap na een lichte overtreding. Belme zette zich achter de bal en krulde de bal over de muur in beverse doel, 0-1.De wedstrijd was meteen gelanceerd en beide ploegen speeldenhet spelletje mee. Baghdad stuurde Martens de diepte in maar deze laatste kan de bal net niet meenemen voorbij Schuermans. Beveren probeerde de voorsprong weg te werken maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het was daarentegen opletten voor de counter van de suikerploeg, Vanbelle  verliest de bal op het middenveld aan Vandecauter die de bal goedlegt en schiet maar Dantschotter duwt de bal in hoekschop. Een volgende perfecte tegenaanval met een voorzet van Haznadar naar Penga maar deze laat de zekere 0-2 liggen en trapt onberijpelijk naast de bal. Toch mochtten de thuissuporters zich voor de rust nog vergapen aan de gelijkmaker. Op slag van rust nam Vanbelle een vrije trap die door Troaré binnengekopt wordt,1-1.

Waar het Tienen was dat de beste start nam in de eerste helft was het nu de beurt aan Beveren in de tweede. Na amper 4 minuten onderschepte De Munter de bal op het middenveld en ging een één-tweetje aan met Olguin, ging langs de tiense doelman en schoof de bal vanuit een verre hoek binnen, 2-1. De suikerploeg moest nu proberen de wedstrijd in handen te nemen, na heelwat geharrewar in de lokale defensie kwam de bal voor de voeten van Haznadar maar hij zag opnieuw een uitstekende Dantschotter op zijn weg. Het is nu Beveren dat zich richt op het countervoetbal, Tienen blijft komen en na een uur krijgen de suikerjongens loon naar werken, Belme  schiet aan de 2e paal een voorzet voorbij Dantschotter in het doel,2-2. Belme had duidelijk de smaak te pakken en 5 minuten later zag hij zijn geplaatst schot net naast de paal belanden.

Olguin prikt tegen voor Beveren, hij draait zich mooi voorbij zijn tegenstander maar ziet zijn schot op de deklat gaan. Beide ploegen gingen nu duidelijk voor de 3 punten, na weer heel wat geharrewar in de thuisdefensie is er alweer een sterke thuisdoelman nodig om de 2-2 op het bord te houden. Actie Olguin via de zijlijn, hij legt de bal klaar voor D'Haemers maar deze knalt de bal over het doel. Even later was het weeral Dantschotter die Thijs in twee tijden van de overwinning houdt. In de allerlaatste minuut kreeg Beveren de kans om te winnen maat Traoré trapt onbegrijpelijk naast het doel.

Zo bleef het 2-2 na een aangename wedstrijd voor de teoschouwers, door dit gelijke spel mist Beveren de aansluiting met de top, en Tienen verliest steeds meer punten op STVV. Volgende week speelt Beveren tegen United en Tienen tegen OHL