Vleminckx: 'Belachelijke strafschop'

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Vleminckx: 'Belachelijke strafschop'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hamme speelde zondag een voortreffelijke wedstrijd tegen Antwerp, maar bleef na 90 minuten met lege handen achter. De betwiste strafschopfase zindert nog na bij verdediger Tim Vleminckx.

De zestigste minuut in Hamme – Antwerp ging na de wedstrijd over alle tongen in het Gemeentelijk Stadion van Hamme. Adamo Coulibaly dringt door in het strafschopgebied van de thuisploeg en gaat met alle plezier neer. Scheidsrechter Muyle legt de bal tot verbazing van alles wat blauw en zwart is op de stip.
 
Niet bekwaam voor tweede
 
“Die strafschop is gewoon te belachelijk voor woorden”, is Vleminckx hard. “Coulibaly tikt de bal voor zich uit. Ik raak niets. Geen bal, maar ook geen man. Coulibaly springt en laat zich vallen. Als de scheidsrechter dat niet ziet, dan is hij niet bekwaam om in tweede klasse te fluiten. Hij zal dat zelf ook wel weten als hij de beelden ziet.”
 
“We krijgen een serieuze klap en op de counter maken zij nog 2-3. We hebben er nog alles aan gedaan en speelden onze beste wedstrijd van het seizoen, maar daar koop je niets mee. Het geeft wel vertrouwen voor de toekomst. Alleen, als we vandaag hadden gewonnen, komen we 12de of 13de en kunnen we terug naar boven kijken. Nu blijven we onderin.”
 
Groggy
 
In de eerste helft moest Vleminckx na een kopduel met Emanuel Kenmonge met een bebloed gezicht het veld verlaten. “Ik was even groggy”, bekent de verdediger terwijl hij zijn wonde toont. “Vier hechtingen waren uiteindelijk nodig. Twee aan de zijlijn en twee tijdens de rust.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties