België blijft op koers voor vijftiende plaats

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
België blijft op koers voor vijftiende plaats
Foto: © SC

België blijft op koers om zijn vijftiende plek op de UEFA-ranking vast te houden. Ons land deed ook deze week een goede zaak.

België staat op dit moment op de vijftiende plek van de UEFA-ranking, de laatste plaats die recht geeft op twee tickets voor de Champions League - voorrondes en drie voor de UEFA Europa League, de opvolger van de UEFA-beker. Als ons land één plaats zou zakken, zou het een Champions League - ticket verliezen en mag het slechts vier ploegen Europees afvaardigen.

Gelukkig blijft ons land op koers om de vijftiende plek vast te houden, of misschien zelfs een plaatsje hoger. Door de zege van Standard tegen Sevilla wist België een klein beetje uit te lopen op eerste achtervolger Denemarken. De Denen deden het desondanks ook redelijk goed deze week. FC Kopenhagen speelde knap 1-1 gelijk op het veld van Valencia, terwijl Aalborg thuis Villarreal op een 2-2 gelijkspel hield. Op dit moment heeft België 23.575 coëfficientpunten, Denemarken 21.850 punten.

Nog beter nieuws is het feit dat ons land weer wat inloopt op Zwitserland, de veertiende in de stand. FC Basel, Zwitserlands enige overgebleven deelnemer, snoepte Barcelona wel een puntje af, maar desondanks moesten de Zwitsers een deel van hun voorsprong vrijgeven. Zwitserland staat momenteel op 25.250 punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties