De Witte zet mogelijk een stap terug bij Gent

De Witte zet mogelijk een stap terug bij Gent

Ivan De Witte, de voorzitter van AA Gent én van de Profliga, sluit niet uit dat hij binnenkort een stap zal terugzetten bij de Buffalo's. Hij zou namelijk heel graag voorzitter van de Profliga blijven, maar dat is niet te combineren met AA Gent.

Op het einde van dit seizoen zal de Profliga een nieuwe voorzitter kiezen. Ivan De Witte laat in de krant Le Soir weten dat hij graag aan een nieuwe ambtstermijn zou willen beginnen. "Maar ik ga dan wel keuzes moeten maken", geeft hij toe.

"Ik ben zestig jaar en het wordt me allemaal een beetje te veel. Voor mijn consultancy-bedrijf zal ik een CEO aanstellen. Die zal de dagelijkse leiding van mijn bedrijf moeten overnemen. Ik denk er ook aan om bij AA Gent een stap terug te zetten", verrast De Witte, die in 1999 Jean Van Milders opvolgde als voorzitter.

"Die dubbele pet Profliga-club brengt me in moeilijkheden en dat raakt me. Het is een vervelend belangenconflict. Ik vind dat mijn werk bij de Profliga nog lang niet af is. Er is nog zoveel te doen. Ik heb de smaak te pakken en wil me daar honderd procent voor geven", aldus De Witte, die de competitiehervorming er toch heeft doorgekregen.

De Witte laat ook weten dat een BeNe-liga er niet zal komen. "Nederlandse clubs zitten echt niet op ons te wachten", zegt hij daarover. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties