Drie topteams zaterdagavond aan de bak

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Drie topteams zaterdagavond aan de bak

Zaterdagavond staan er weer zes wedstrijden in de Jupiler Pro League op het programma. Drie van de vijf topteams komen in actie. Het wordt vooral uitkijken naar Westerlo - Racing Genk.

Westerlo startte uitstekend aan het seizoen, maar hunkert nu ook naar de scalp van een topclub. Tegen Racing Genk krijgen ze daartoe de kans, al zijn ook de Limburgers uitstekend bezig. Na een aarzelende start werkte Genk zich op naar de derde plek in het klassement. Dat was vooral te danken aan Elyaniv Barda, en laat net die nu vanavond geschorst zijn.

Ook AA Gent kende een aarzelende start, maar met een negen op negen sloot het weer aan bij de top. De Buffalo's willen nu bevestigen, thuis tegen Dender. Een makkie op papier, ware het niet dat Dender eerder dit seizoen al kon stunten op het veld van Club én Cercle Brugge.

Anderlecht ontmoet thuis Lokeren. Paars-wit kan de druk bij Club Brugge leggen door te winnen en zo de eerste plaats te veroveren. Maar Georges Leekens heeft altijd een plannetje klaar. Wint Anderlecht? Of speelt Lokeren nog maar eens gelijk?

Onderin het klassement krijgen we een rasechte degradatietopper. Roeselare, de nummer zeventien, ontvangt de nummer achttien, Tubeke, in wat wel eens de match van de laatste kans zou kunnen worden voor beide teams.

Ook KV Mechelen heeft dringend nood aan punten. Na een twaalf op twaalf is verliezen op KV Kortrijk absoluut not done, zeker met de wedstrijd tussen Roeselare en Tubeke in het achterhoofd. Kunnen de Maneblussers het tij keren, of bevestigt KV Kortrijk dat het een verrijking is voor eerste klasse?

Tot slot is er ook nog de Waalse derby tussen Bergen en Moeskroen. De druk ligt bij de thuisploeg, want met amper negen punten is de degradatiezone niet ver weg. Moeskroen daarentegen moet winnen om aansluiting te houden met de top. Twee ploegen die voor de zege gaan, dat kan niet mislopen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties