Kruibeke J.Vl.
Lovendegem
Datum: 09/11/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke heeft moeilijke klant aan Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke heeft moeilijke klant aan Lovendegem
Foto: © SC

Wedstrijd om vlug te vergeten want het mooie voetbal bleef achterwege. De bezoekers vochten met de moed der wanhoop en Kruibeke kreeg het veel lastiger dan verwacht. Pas tegen het einde kon de zege worden verzilverd.

Om niet met de Rode Lantaarn opgezadeld te worden zat er voor Lovendegem niets anders op dan de aanval te prediken. Jurgen De Maayer moest zich dan ook direct tonen op een knal van David Lootens (6’). Met een kopbal van Lootens had de thuisportier minder last (8’). De bezoekers bleven aandringen en Pieter Mussely devieerde een voorzet van Joachim De Zutter in eigen doel (17’). Kruibeke schoot wakker maar Johan Segers knalde op de paal (19’). Aan de overzijde kopte Wesley Van Audenaerde een hoekschop van dichtbij over (22’). Peter De Paepe lag in de weg toen Ward Vertonghen voor hem verscheen (24’). Uitstel maar geen afstel. Vertonghen speelde de bezoekende defensie op een hoopje en bood Johan Segers de gelijkmaker op een bordje (29’). Lovendegem was aangeslagen en Joerie Plaetevoet moest een voorzetschot van Tim Vierbergen in hoekschop verwerken (33’). Even later trok Mario Verbraeken op avontuur. De Paepe was verslagen maar de doelpaal bracht redding voor de bezoekers. Kort voor de rust moest de bezoekende goalie plat op een kopbal van Segers.
In de tweede helft trok Kruibeke resoluut op zoek naar de winst en Lovendegem plooide. Peter De Paepewas attent op een voorzetschot van Ward Vertonghen (56’). Een minuutje later werd de thuisspits in verdachte omstandigheden onderuit gehaald maar de scheidsrechter reageerde niet. De bezoekers speculeerden op de snelle counter en David Lootensdwong Jurgen De Maayer tot een knappe save (64’). Tim Vierbergen zette de bezoekende verdediging in de wind en werd foutief gestuit door De Paepe. Met een gele kaart kwam de bezoekende doelman goed weg. Bal op de stip en Mario Verbraeken er achter. Met zijn voorliefde voor het doelhout stond dit keer de deklat te trillen (67’). Voor de bezoekers bleef het pompen of verzuipen. Toen De Paepe een voorzet niet onder controle kreeg was Olivier De Vlieger er als de kippen bij om binnen te duwen (80’). In de slotseconden kon De Paepe verder onheil voorkomen op een doorbraak van De Vlieger.
 
Zondag aanstaande trekt JV Kruibeke naar Voorde. Lovendegem is gastheer voor leider St-Gillis-Waas.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Tim Vierbergen (88’ Michiel Noeninckx), Ladi Kuye (83’ Glenn Verhulst), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker (70’ Olivier De Vlieger), Johan Segers, Tom De Wolf. Res: Mike Royers
 
SKDJ Lovendegem: Peter De Paepe, Joerie Plaetevoet, Wesley Van Audenaerde, Kevin Degrande, Joachim De Zutter, David Lootens (83’ Larsen De Witte), Erik Canoot, Birgen Martens, Kevin Hennebert, Gunter Van de Sompel (75’ Abdallah Bouchaala), Bjorn Sucaet (72’ Carl Vandenbussche). Res: Jonas De Wispelaere
 
Doelpunten: 17’ Mussely (own) 0-1; 29’ Segers 1-1; 80’ De Vlieger 2-1
 
Gele kaarten: 67’ De Paepe