Analyse Antwerpse vierde provinciale (deel1)

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale (deel1)

Het zijn drukke tijden voor de A, B en D-reeks in vierde provinciale. Naast weekendvoetbal, stond er ook midweekvoetbal op het menu. In dit overzicht kan u terugvinden wat u favoriete team er tijdens het weekend van terechtbracht.

Vierde A:

Olympic diept kloof verder uit

Olympic Deurne blijft ook na twaalf speeldagen autoritair aan de leiding. Het won afgelopen weekend in eigen huis van dichtste achtervolger Berendrecht met 3-1. Daardoor bedraagt de voorsprong van de club uit Deurne nu al negen punten op dichtste achtervolgers Berendrecht en Heibos. Heibos won namelijk met 0-3 op bezoek bij Excelsior Essen. Borsbeek miste de kans om samen met die twee teams op de tweede plaats te komen, want het geraakte in Mortsel niet verder dan 1-1.

Zeges voor VES en Olympic Essen

Onderaan noteerden we zeges voor Olympic Essen en VE Stabroek. Stabroek won in eigen huis met 2-1 van Boechout, Olympic Essen zegevierde tegen Jong Merksem met 3-0. Antuerpia, dat niet in actie kwam, blijft laatste.

Donk wint nog eens

SK Donk was na enkele mindere resultaten weggezakt, maar won afgelopen weekend wel van Turk Sport en blijft in het bovenste deel van de middemoot staan. Putte, dat won in Luchtbal, is nu vijfde.

Ten slotte kwam er een einde aan de zegereeks van Lint. De nummer zes speelde 0-0 gelijk tegen Burcht.

 
Vierde B:

Toppers maken geen fouten

In vierde B noteerden we afgelopen weekend geen verrassingen. Leider Berlaar won zoals gewoonlijk. Staartploeg Hingene legde SKB weinig in de weg (1-4). Van de top-5 kon enkel Elzestraat niet winnen. Heindonk zorgde voor een kleine verrassing door met 1-3 te winnen.

Puurs is nog altijd de nummer twee na ruime winst tegen Leest. Berlaar behoudt wel nog steeds vijf punten voorsprong en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Blaasveld is de huidige nummer drie en maakte in eigen huis ten rode lantaarn Kessel geen fout (2-1). Putte, de vierde, boekte dan weer een ruime 0-9-zege op het veld van Apollo Nielse.

Emblem wint weer

Emblem, vorig jaar nog het kneusje van de reeks, heeft opnieuw gewonnen en telt al tien punten. Dit maal werd er met 2-3 gewonnen op het veld van Peulis.

Ten slotte waren er ook nog zeges voor Sint Amands (2-1 tegen Rijmenam) en Rumst (1-2 in Hemiksem).

 
 
Vierde C:

Leider Dosko verliest nog eens punten

Leider Dosko heeft op de elfde speeldag voor de tweede maal dit seizoen met punten gemorst. Het kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen HIH Turnhout, de vierde in de klassering.

De schade viel echter heel goed mee voor Dosko. Dichtste achtervolger Poederlee ging namelijk thuis onderuit tegen Massenhoven en zo diept Dosko zijn voorsprong nog uit tot zeven punten. Ook Pulle, de derde in de stand, kon niet winnen. In Oosthoven werd het 2-2.

Staartteams boeken successen

Grobbendonk is niet langer de rode lantaarn. Het won het kelderduel wan Hezewijk en heeft nu een punt meer dan Hezewijk en Noordstar, de twee rode lantaarns. Noordstar pakte een punt in Westmalle.

In de middenmoot stonden er ook een aantal duels op het menu. Zandhoven won ruim van Molenkring met 4-0. Wechelderzande en Gierle hadden aan een goal voldoende om te winnen van respectievelijk Wortel en Achter Olen.

 
Vierde D:
Leider speelt gelijk

Leider Dimpna heeft afgelopen weekend niet gewonnen. Punt, de vijfde in de stand, hield Dimpna in bedwang, 2-2. Echt veel schade liep de leider niet op. Dichtste achtervolger Vorst verloor namelijk in eigen huis van Zoerle en blijft op vier punten staan. Immer Voort blijft derde op vijf punten, want het kwam niet in actie. Zammel nadert na winst tegen Oosterlo tot op zes punten van de leider.

Net als Zammel tellen ook Punt en Wiekevorst 24 punten. Wiekevorst won met 0-2 bij Hallaar.

Ramsel wint onderaan

Ramsel heeft onderaan de klassering nog eens gewonnen. Het klopte een andere staartploeg, Schoor, met het kleinste verschil. Ramsel heeft zes punten, een minder dan Schoor. Blauberg blijft voorlaatste na verlies tegen Netegalm (1-3). Oosterlo is met een punt nog steeds de rode lantaarn.

Ten slotte noteerden we nog twee gelijke spelen. Booischot – Olmen werd 2-2 en Alberta – Veerle eindigde op 1-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties