Antwerpse vierde provinciale (deel2)

Philippe Crols
| 1 reacties
Antwerpse vierde provinciale (deel2)

Naast het weekendvoetbal moesten de spelers uit vierde provinciale ook op dinsdag aan de bak. Enkel de C-reeks kreeg rust.

Vierde A:

Leider verliest voor het eerst

Olympic Deurne heeft op Wapenstilstand voor het eerst in het zand gebeten. Dat gebeurde ietwat verrassend op het veld van Turk Sport. De ongeslagen leider verloor er met 4-3. Dichtste achtervolgers Berendrecht en Heibos profiteerden maximaal. Heibos boekte een logische overwinning tegen Mortsel, Berendrecht deed hetzelfde tegen Excelsior Essen. Heibos en Berendrecht naderen tot op zes punten van Olympic.

Staartploegen de boot in

Onderaan veranderde niets. VE Stabroek, de op twee na laatste kwam niet in actie. Rode lantaarn Antuerpia ging de boot in op bezoek bij de nummer vier, Borsbeek. Het werd wel slechts 2-0. Jong Merksem boog in eigen huis het hoofd voor Lint (0-1).

Mortsel ging zoals gezegd al ten onder tegen Heibos en ook Olympic Essen verloor, met 4-1 van Boechout. Omdat Luchtbalboys (2-1 verlies tegen Burcht) en Ex. Essen (4-0 tegen Berendrecht) ook verloren, betekent dat zes van de laatste zeven teams verloren. Enkel Stabroek, dat vrij was, verloor logischerwijze niet.

Ten slotte was er ook nog een opvallende 0-5-overwinning van Donk op het veld van Putte.

 
 
Vierde B:

Berlaar vernedert Bevel

Op 11 november stond Berlaar – Bevel op het programma, een heuse derby. Berlaar verloor tot dinsdag nog niet en daar kwam tegen Bevel ook geen verandering in. Het werd maar liefst 8-2. Berlaar heeft nu een voorsprong van zeven punten op dichtste achtervolger Blaasveld. Dat won met 0-3 op het veld van Emblem. Puurs, dat niet in actie kwam, is nu derde met 29 punten, acht minder dan SKB. Putte sluit het koppeloton met 28 punten. Het won in eigen huis van rode lantaarn Hingene.

Eerste winst voor Kessel

Kessel is niet langer de laatste van vierde B. Het won het kelderduel van Apollo Nielse met het kleinste verschil en wipt zo over Hingene en Apollo Nielse. Hingene is de nieuwe rode lantaarn.

Elzestraat past bovenaan

Elzestraat verloor op de midweekspeeldag zwaar op bezoek bij Leest met 5-1. Daardoor moet de club bovenaan de vier topteams laten gaan. Leest heeft nu een punt minder dan Elzestraat en staat zevende.

Verder noteerden we nog uitzeges voor Peulis (1-2 bij Rumst) en Sint Amands (0-1 bij Heindonk). Rijmenam legde in eigen huis Hemiksem dan weer over de knie.


Vierde D:

Dimpna loopt verder uit

Leider Dimpna heeft na dertien speeldagen een voorsprong van vijf punten op zijn dichtste achtervolger. Dat is niet langer Vorst, want die club verloor met 4-2 bij Wiekevorst en zakt zo naar plaats vijf. Wiekevorst is nu vierde met 27 punten, eentje meer dan Vorst.

Dimpna, dat met 0-3 won bij Veerle, heeft vijf punten voorsprong op Immer Voort. Immer Voort profiteerde van de uitschuiver van Vorst en klom door winst tegen Zammel naar de tweede plaats. Punt hield de punten thuis tegen Hallaar (5-3) en is derde.

Rode lantaarn krijgt rammel

Oosterlo heeft dinsdag een serieus pak slaag gekregen. In eigen huis verloor het met 0-8 van Booischot. Het blijft zo op de laatste plaats staan. Ramsel, de voorlaatste, ging dan weer de boot in op bezoek bij Olmen, 4-0.

Blauberg wipte door de zege bij Schoor wel van de 15de naar de 14de plaats. Netegalm klopte ten slotte nog Alberta.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties