Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Bosuil
Antwerp neemt afstand van Waasland
Dirk Pieters

Na een kleine misstap in Luik heeft Antwerp opnieuw kunnen aanpikken met de overwinning. Voor het eerst sinds lang mocht de Great Old nog eens thuis spelen. Op eigen veld won het met 3-0 van Red Star Waasland.

De wedstrijd begon met het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar echt gevaarlijke acties kwamen er niet. Pivaljevic vond het eerste gaatje in de Waaslandse defensie, maar zijn schot was te zwak. Halfweg de eerste helft viel er dan een toch een doelpunt uit de lucht. Gbarssin kopte een mooie vrije trap van Jelicic in doel: 1-0. De bezoekers reageerden met de snelle Onana, maar Ristovic was alert en zo mocht Antwerp gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de thuisploeg ging op zoek naar de 2-0. Eerst schoot Pivaljevic een goede mogelijkheid nog voorlangs, maar na een knappe run van Trenson wist 'King' Darko dan toch de 2-0 binnen te schieten. Vijf minuten later was het over and out voor Waasland. Kenmogne kopte zijn zesde van het seizoen tegen de netten. Er hadden nog doelpunten kunnen vallen voor Antwerp, maar de pogingen van Trenson en Slovic waren net niet goed genoeg. Aan de overkant hield Ristovic de nul op het bord na een schitterende redding op een kopbal van Onana. (AN)