Voorde SV
Kruibeke J.Vl.
Datum: 16/11/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Frans Groeninckstadion
Voorde en Kruibeke delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Voorde en Kruibeke delen de punten
Foto: © SC

Nadat Kruibeke verzuimde de thuisploeg uit te tellen reageerde een wilskrachtig Voorde. De bezoekers moesten zelfs nog op hun tellen passen. Al bij al mocht iedereen tevreden zijn met het gelijkspel.

Jong Vlaanderen zorgde voor het eerste gevaar. Johan Segers kopte een voorzet van Tim Vierbergen over (8’). Voorde reageerde met een kopbal van Igmar De Durpel in de handen van Jurgen De Maayer (12’). Kruibeke duwde door en Sven Stevens moest een poging van Ward Vertonghen van de lijn halen (13’). Tim Vierbergen dwong Ben De Jonge tot een goede tussenkomst (15’). Ladi Kuye mikte een voorzet van Pieter Van de Manacker te hoog (23’). Toen De Jonge een voorzetschot van de bezoekende kapitein moest lossen kon Franky Verhoeven nog net opruimen (30’). De thuisploeg loerde op de counter. De snelle Kenneth Asselman geraakte niet voorbij de bezoekende portier (33’).
 
Voorde schoot het snelst uit de startblokken na de rust. De Maayer moest attent zijn op een schot van Sven Evrard (47’). Met een verre uittrap bereikte de bezoekende doelman de aalvlugge Tim Vierbergen en die sneed door het centrum van de thuisdefensie (48’). Voorde gaf zich niet gewonnen en trok collectief vooruit. Een paar hete standjes voor het bezoekende doel konden worden weggewerkt. Aan de overzijde zag Olivier De Vlieger hoe de thuisgoalie zijn schot met de vingertoppen onschadelijk maakte (57’). Seconden later moest Robby Van Herreweghe zijn doelman bijstaan op een nieuwe poging van De Vlieger. Mario Verbraeken trok op avontuur maar knalde naast (63’). Toen Wouter Leirens de flank afdweilde vlamde Kenneth Asselman zijn voorzet in één tijd in de winkelhaak (68’). De bezoekers waren even van slag en Leirens katapulteerde een verre voorzet van Pieter Borremans over (71’). Opnieuw nam Kruibeke het initiatief. De Jonge moest plat op een vrijschop van Verbraeken (75’). Een minuutje later was de thuisgoalie verslagen op een schot van De Vlieger. Borremans kon de bal van de lijn vegen. Pieter Van de Manacker dwong de thuisportier tot een parade op een vrije trap (79’). Voorde counterde gevat en Asselman liftte het leder nipt naast (81’). Bijna pakten de bezoekers dan toch de volle buit. Een knal uit de 2de lijn van Johan Segers ging centimeters naast de paal buiten.
 
Volgende zondag is Kruibeke gastheer voor Bellem. Voorde trekt dan naar St-Gillis-Waas
 
SV Voorde: Ben De Jonge, Bart Van Hecke, Franky Verhoeven, Sven Stevens, Robert Delbecque (67’ Glenn Gerard), Wouter Leirens, Sven Evrard (60’ Xander Van der Beck), Kenneth Asselman, Pieter Borremans, Robby Van Herreweghe, Igmar De Durpel.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Tim Vierbergen (70’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye (46’ Olivier De Vlieger), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Michiel Noeninckx (80’ Bjorn Mallentjer), Johan Segers, Tom De Wolf
 
Doelpunten: 48’ Vierbergen 0-1; 68’ Asselman 1-1
 
Gele kaarten: 28’ Verbraeken; 90’ De Vlieger