Genk neemt revanche op het veld

Steurbaut Kersten
| 7 reacties

RC Genk heeft de volle buit gepakt op het veld van AA Gent. De Limburgers wonnen met 2-3 en rukken in het klassement op naar de vierde plaats. De wedstrijd begon door de sneeuw met een kwartier vertraging.

Het was lange tijd onzeker of de wedstrijd in het Ottenstadion wel kon plaatsvinden. Met man en macht werd het ondergesneeuwde veld speelklaar gemaakt. De spelers van RC Genk waren pas omstreeks 20 uur in Gent aangekomen. Met een kwartier vertraging kon de match toch beginnen.

Fans van Genk waren er nauwelijks of niet, want de supportersbussen hadden besloten van niet tot in Gent te rijden vanwege de hevige sneeuwval. Ook veel supporters van Gent waren door het slechte weer niet aanwezig, waardoor er heel weinig volk voor de wedstrijd was komen opdagen.

Efficiënt Genk

Om 20.45 uur floot ref Breda het duel toch op gang. Na zeven minuten zorgde Bernd Thijs met een schot voor het eerste gevaar, doelman Bailly redde. Even later reageerde de keeper van Genk gepast op een laag schot van Randall Azofeifa. Op de eerste kans van RC Genk was het bijna 40 minuten wachten. Ogunjimi vond echter Jorgacevic op zijn weg.

Een minuut later kwamen de bezoekers toch wat verrassend op voorsprong. Na een hoekschop kwam de bal bij Balasz Toth terecht en de middenvelder knalde onhoudbaar voorbij Jorgacevic. Nadien greep Bailly nog goed in op een poging van Ruiz en zo kon Genk met een voorsprong de rust in.

Sprankeltje hoop

Twee minuten na de pauze stond het al 0-2. Een schot van Ogunjimi belandde via verdediger Jonas De Roeck in doel. Genk drukte het gaspedaal in en nog voor het uur scoorden de Limburgers een derde keer, via Joao Carlos. Een minuut later rondde Dominic Foley een mooie aanval af en gaf Gent zo weer een sprankeltje hoop.

De thuisploeg geloofde er weer even in en Logan Bailly moest Ruiz van de aansluitingstreffer houden. Maar ook de bezoekers kregen nog verschillende kansen om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Ogunjimi, Pudil en Barda lieten de 1-4 liggen.

Spanning

Genk maakte het niet af en Gent profiteerde daar optimaal van. Invaller Olufade werd foutief gestopt door Logan Bailly in het strafschopgebied. De Togolees zette de penalty zelf om en maakte er zo nog een heel spannend slotkwartier van. Grondin trapte nog net naast de kruising, maar de gelijkmaker bleef uit. Na het laatste fluitsignaal kreeg Wim De Decker wegens protest nog een tweede gele kaart.