Analyse Standard en STVV nemen optie op titel

Luc Goderis
| 1 reacties
Standard en STVV nemen optie op titel

Een motaanval veroorzaakte dit weekend serieuze gaten in de kansen op de landstitel voor Tienen en zeker voor Anderlecht.

De voorbije speeldag zou wel eens een beslissende rol kunnen spelen in de strijd voor de landstitel. Standard en STVV blijven ongenaakbaar aan de kop van het klassement.  Tienen moet dringend de bietenoogst verwerken, want hun huidige klontjes zijn blijkbaar al de verbruiksdatum voorbij. 

De kansen van Anderlecht op de landstitel staan bijna recht evenredig tot de beurswaarde van hun sponsor.  De terugwedstrijd krijgen we op de openingsdag van de lente.  Laat ons hopen dat deze twee ontmoetingen (Standard-Tienen en Anderlecht-STVV) dan nog steeds even belangrijk zijn.
 
Vlimmeren is de lachende derde en profiteerde optimaal van het puntenverlies in de topderby’s.  Het springt hierdoor op de laagste trede van het schavotje.  De ploeg uit de Kempen kan haar waarde bevestigen in de volgende twee speeldagen : Vlimmeren-STVV en Tienen-Vlimmeren.  Volgende zaterdag gaan ook de twee grote verliezers van het weekend de maat van elkaar pogen te nemen.  In de buurt van de van het Brusselse ijzeratoom staat dan immers Anderlecht - Tienen geprogrammeerd.
 
De hoogdagen van de heenronde in het vrouwenvoetbal zijn nog niet voorbij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties