Vrancken: 'Helemaal geen trainer van Nieuwerkerken'

Nico Wieme
| 2 reacties
Vrancken: 'Helemaal geen trainer van Nieuwerkerken'

Wouter Vrancken kwam de voorbije week in het nieuws omdat hij zogezegd de nieuwe trainer zou zijn van eersteprovincialer FC Nieuwerkerken. De Limburger wil dat het een en ander in zijn context gezien wordt.

Wouter Vrancken is niet gelukkig met de berichtgeving van de voorbije week dat hij de nieuwe coach van FC Nieuwerkerken zou zijn. De middenvelder van KV Mechelen hekelt het hele gedoe rond zijn persoon en begrijpt niet waarom niemand hem om een woordje uitleg gevraagd heeft. "Bijna niemand kent de ware toedracht", laat Vrancken aan onze redactie weten.

"Ik heb gewoon een vriendendienst gedaan", aldus de Limburger. "Een vriend van mij was trainer bij FC Nieuwerkerken. Ik heb hem af en toe geassisteerd bij de trainingen. Meer niet. Ik begrijp niet dat ze bij Mechelen daar zo zwaar aan tillen. Het is toch beter dat ik in mijn vrije tijd met voetbal bezig ben dan dat ik op café zou gaan zitten."

De middenvelder weet niet wat de toekomst zal brengen. "Geen idee of ik dit werk kan voortzetten. Mijn vriend is er nu geen trainer meer. Er komt een andere hoofdcoach en ik weet niet of die mij nog zal nodig hebben. Dat moet de toekomst uitwijzen. In ieder geval ben ik wel bereid om voort te doen", laat Vrancken weten.

Vrancken steekt niet onder stoelen of banken dat die trainersjob hem ligt. Hij volgt ook een trainerscursus en wil later zeker in die richting verder. "Ik moet aan het bestuur van KV toch geen toestemming vragen om in mijn vrije tijd training aan een ploeg uit eerste provinciale te geven?! Als ik wil gaan snookeren, moet ik ze toch ook niet bellen", knipoogt hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties