Cercle op volle sterkte ontmoet Gent met twijfels

Nico Wieme
| 2 reacties
Cercle op volle sterkte ontmoet Gent met twijfels

Vrijdagavond openen Cercle Brugge en AA Gent de vijftiende speeldag in de Pro League. Beide teams parkeren in de brede subtop en dat mag, gezien de ambities voor het seizoen, toch wel teleurstellend genoeg worden.

Cercle Brugge tegen AA Gent zou op papier een aantrekkelijke affiche moeten worden. Glen De Boeck en Michel Preud’homme dwepen alle twee bij aanvallend en verzorgd voetbal, al toont zich dat niet meteen in de resultaten. Groen-zwart bekleedt momenteel de negende plaats met negentien punten, de Buffalo’s doen met drie punten meer amper beter.
 
Wisselvallig
Cercle kent totnogtoe een wisselvallig seizoen. De Brugse vereniging kon nog geen constante leggen in haar prestaties. De Bruggelingen verloren het voorbije weekend met 3-2 op het veld van Racing Genk. Opvallend was de derde seizoenstreffer van Tom De Sutter (foto rechts). Sinds de spits zijn transfer naar Anderlecht aankondigde, was hij totaal uit vorm en wist het doel helemaal niet meer staan. Het was geleden van de vierde speeldag op Charleroi dat de Oost-Vlaming de netten had doen trillen.
 
Gjuzelov
De Boeck kan voor het eerst rekenen op zijn voltallige kern. Igor Gjuzelov is voor het eerst dit seizoen geselecteerd. Voor de clash tegen AA Gent rekent de Cerclecoach op: Wouter Artz, Frederik Boi, Thomas Buffel, Stijn De Smet, Tom De Sutter, José Carlos Fernandez, Igor Gjuzelov, Honour Gombami, Oleg Iachtchouk, Patrick Lane, Vusumuzi Prince Nyoni, Anthony Portier, Sergiy Serebrennikov, Tony Sergeant, Kristof Snelders, Obidiah Tarumbwa, Bram Vandenbussche, Bram Verbist, Denis Viane en Arnar Vidarsson.
 
Bijgestelde ambities
Ook het seizoen van AA Gent verloopt niet zoals aanvankelijk gedacht werd. De Oost-Vlamingen begonnen met grote ambities aan de competitie, maar moesten die na enkele weken alweer bijstellen. Vorig weekend werd wel vlot de maat genomen van een ontzettend zwak KSV Roeselare.
 
Afwezigen
Preud’homme moet voor het treffen tegen Cercle enkele sterkhouders missen. Dario Smoje, Zlatan Ljubijankic, Mohamed Epoki en Aleksandar Mutavdzic zijn nog steeds geblesseerd en Massimo Moia is geschorst. Bernd Thijs (foto links) sukkelt met de adductoren en is hoogst twijfelachtig. De Limburger legt vlak voor de match nog een laatste test af. Milos Maric kampt met buikgriep en ook achter zijn aantreden wordt een vraagteken geplaatst.
 
De kern van Gent ziet er als volgt uit: Frank Boeckx, Marko Suler, Roy Myrie, Bernd Thijs, Valeriy Sorokin, Randall Azofeifa, Yassine El Ghanassy, Kenny Thompson, Adriano Duarte, Ernest N’For, Adekanmi Olufade, Jonas De Roeck, Roberto Rosales, Dominic Foley, Bryan Ruiz, Davy De Beule, Benoit Ladrière, Milos Maric, Bojan Jorgacevic en Christophe Grondin.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties