Interview in gesprek met Bas Vervaeke

Dirk Pieters
| 11 reacties
in gesprek met Bas Vervaeke
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp won zaterdagavond met 4-1 van Deinze. Opnieuw stond Bas Vervaeke op de rechtsachterpositie. Het moment om de speler enkele vragen te stellen over zijn nieuwe positie.

Bas, je bent sinds dit seizoen bij Antwerp. Het lukte niet echt in begin, maar nu lijk je echt vertrokken.

"In het begin van het seizoen was het even zoeken bij mijn nieuwe club. Ook door mijn zware knieblessure vorig seizoen verliep de aanpassing niet zo heel vlot. Nu gaat het steeds beter en hopelijk kunnen we als collectief verder blijven werken om onze doelstelling te halen: de promotie."
 
Je speelde enkele wedstrijden op rechtsmidden, maar je lijkt nu de nieuwe rechtsachter te worden?

"Ik heb inderdaad al op meerdere posities gespeeld dit seizoen (rechtsmidden, verdedigende middenvelder en nu rechtsback), maar dat maakt allemaal niet veel uit. Het belangrijkste is dat de ploeg goed draait en blijft draaien. Ik ben al heel tevreden dat ik me elke week weer kan tonen en dat ik het vertrouwen krijg van de trainer. Er is veel concurrentie en daarom ben ik blij dat ik kan spelen."
 
Is dit de eerste keer dat een trainer je rechtsback zet? Valt die positie mee voor jou?

"Vorig seizoen heb ik bij KV Kortrijk ook al eens vier wedstrijden op die rechtsbackpositie gespeeld. Het was in het begin natuurlijk even wennen, maar het bevalt me meer en meer. Mijn eerste taak is natuurlijk verdedigen, maar ik kan me ook regelmatig offensief uitleven en ik denk dat deze positie me toch veel beter begint te liggen.”
 
Antwerp wil dit seizoen serieus afslanken. Jouw naam is nog niet genoemd dus dat is mooi meegenomen.
 
"Het lijkt er op dat er spelers moeten vertrekken, maar daar wens ik niet verder op in te gaan. Het is al moeilijk genoeg voor die spelers zelf."
 
Zaterdagavond een nieuwe thuiszege. Jullie lijken haast onklopbaar op de Bosuil.

"De wedstrijd tegen Deinze hebben we al bij al gemakkelijk gewonnen, al was het eerste kwartier moeilijk. Dit zijn natuurlijk geen gemakkelijke wedstrijden vermits iedereen verwacht dat je vlot gaat winnen, maar ploegen zoals Deinze hebben op de Bosuil niks te verliezen en zijn altijd dubbel gemotiveerd om tegen ons te spelen. Thuis doen we het inderdaad schitterend, maar nu moeten we  onze uitreputatie weer een beetje opkrikken komend weekend."
 
Sint-Truiden, Leuven en Beveren lieten allemaal punten liggen. Kan het nog voor jullie?

"Een aantal ploegen lieten punten liggen, maar wij moeten op deze moment niet teveel naar onze tegenstanders kijken. Het belangrijkste is om zelf week per week onze wedstrijden proberen te winnen en dan zien we wel waar we uitkomen op het einde van de rit. Het seizoen is nog lang en nu moeten we gewoon proberen om in de resterende twee wedstrijden zo dicht mogelijk bij de ploegen vooraan te blijven tot het nieuwe jaar begint."
 
Vooral januari lijkt heel belangrijk te gaan worden voor jullie?

"In januari komen er inderdaad een aantal heel moeilijke en belangrijke wedstrijden aan en daarom zijn die twee uitwedstrijden eind dit jaar nog zo belangrijk. Als we die nog goed doorkomen, kunnen we rustig en vol zelfvertrouwen toeleven naar die belangrijke maand januari."
 
Waar gaan jullie eindigen dit seizoen?

"Ik vind het altijd moeilijk om voorspellingen te doen in het voetbal en dan zeker in de tweede klasse. Ook dit seizoen zie je dat iedereen van iedereen kan winnen of verliezen en dat het spannend zal blijven tot het einde. Ik weet alleen dat we over veel kwaliteiten beschikken en dat we zeker niet moeten onderdoen voor andere ploegen. De eindronde moet zeker haalbaar zijn en laten we hopen dat er zelfs nog meer inzit." (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties