De Boeck: 'Foley zou ik heel graag hebben'

Nico Wieme
| 8 reacties
De Boeck: 'Foley zou ik heel graag hebben'
Foto: © SC

Cercle Brugge is tot tevredenheid van Glen De Boeck geruisloos opgeschoven naar een vijfde plaats in de Pro League. Bij aanvang van de winterstop spreekt de Cerclecoach ambitieuze taal voor de tweede ronde.

Na een moeizame start – Cercle had na negen speeldagen amper tien punten – staat groen-zwart momenteel op drie punten van de top drie. Glen De Boeck toont zich bijzonder tevreden over de prestaties van zijn team. “Ik vind dit nog straffer dan hetgeen we vorig seizoen gepresteerd hebben”, verklaart hij in Het Laatste Nieuws.
 
“De druk was immers veel groter, de verrassing was weg”, gaat De Boeck voort. “De zogenaamde kenners zeiden allemaal dat we vorig seizoen niet zouden kunnen herhalen. Daar moest ik mijn spelers tegen beschermen. Het pleit voor hen dat ze bewezen hebben dat ze geëvolueerd zijn. Zelf heb ik nooit getwijfeld.”
 
Kan Cercle ook in de terugronde bevestigen? “De terugronde wordt nog beter”, klint De Boeck gedecideerd. “Ik zou ontgoocheld zijn als we aan het einde van dit seizoen niet minstens 56 punten hebben. Als de ploegen die meer status en meer middelen hebben dan Cercle het laten afweten, dan zit Europees voetbal er misschien wel in, al is dat geen doel op zich.”
 
Cercle zal het wel moeten stellen zonder targetman Tom De Sutter. “Geen probleem”, vindt De Boeck. “We zullen ons tijdens de winterstop wel versterken. Kanu is er al, maar we willen nog een spits, een middenvelder en een verdediger. Dominic Foley? Die zou ik heel graag hebben, ja.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties