Winteranalyse Roeselare: "Een heel lang seizoen"

Dirk Pieters
| 2 reacties
Winteranalyse Roeselare: "Een heel lang seizoen"

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Roeselare en Tubeke op het programma.

18de plaats: ROESELARE
Van een metamorfose gesproken: Wim De Coninck kocht zowat een volledig nieuwe kern, aangevuld met enkele vaste waarden en hield het dan voor bekeken. Het zal dan ook een tijdje duren vooraleer de puzzelstukjes in elkaar passen en er een collectief op het veld staat. Die tijd heeft Roeselare dit seizoen niet.
De heenronde was voor Roeselare alvast geen succes. Met al de nieuwkomers werd er geen ploeg gevormd en dat was ook te zien aan de resultaten, al liep het aanvankelijk niet zo slecht met twee punten uit de eerste drie wedstrijden, waaronder nog een knap 1-1-gelijkspel tegen Standard. Opvallend was het scorende probleem bij de West-Vlamingen. Na de remise tegen de Rouches was het maar liefst zes wedstrijden lang wachten op een doelpunt. 

Na het ontslag van trainer Dirk Geeraerd (foto) werd er plots toch gescoord onder de nieuwe coach Dennis Van Wijk en dat leverde meteen drie belangrijke punten op tegen KV Mechelen: 1-2. Meteen de eerste overwinning van het seizoen voor Roeselare na tien speeldagen. Ook nadien bleef het kommer en kwel met nog één lichtpuntje op Sinterklaas. Toen versloeg Roeselare Westerlo verrassend met 1-0. De allerlaatste speeldag bracht heel wat spektakel, maar geen punten, want KSV verloor met 4-3 van Cercle Brugge.
Roeselare mag dan wel laatste staan, toch kan men doelman Jurgen Sierens weinig verwijten. De doelman van zwart-wit deed alles wat hij kon, maar met deze ploeg viel er gewoon weinig te rapen op de velden. Ondanks de weinige punten en de vele tegendoelpunten wist Sierens toch een aanvaardbaar niveau te halen.
Wim De Coninck is zonder twijfel de flopper van Roeselare. Veertien nieuwe spelers aantrekken bij zijn nieuwe club en dan meteen opstappen, je moet het maar doen. De Coninck was nog maar net aan de slag als sportief manager, of hij keerde na 'enkele' aankopen terug naar zijn vorige job als voetbalanalist bij Belgacom TV.
Het zal nog een lang en zwaar seizoen worden voor Roeselare. Of de club zich nog kan redden, blijft een groot vraagteken. De vele nieuwe spelers inpassen heeft veel langer geduurd dan verwacht. De club haalde totnogtoe geen nieuwe spelers binnen en behoudt het vertrouwen in de huidige kern. Toch toont het bestuur interesse voor Leandrinho (Zulte Waregem) en Patiyo Tambwe (Lokeren). Duidelijk is dat het enkel aanvallend nog een extra versterking zou willen aantrekken. Ook bij de uitgaande transfers is er nog geen zekerheid of er iemand zou vertrekken. Toch vrezen we voor Roeselare dat ze het niet zullen halen in de strijd om het behoud.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties