Winteranalyse Tubeke: "Perbet de grote held"

Dirk Pieters
| 1 reacties
Winteranalyse Tubeke: "Perbet de grote held"

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Roeselare en Tubeke op het programma.

17de plaats: TUBEKE
Maar al te gauw wordt een promovendus veroordeeld tot een retourtje tweede klasse. Een goedkope prognose, maar helaas voor Tubeke wellicht de waarheid. De ploeg heeft amper supporters, haalde moeizaam de licentie en heeft amper ervaring, op de coach en Alan Haydock na. Vogel voor de kat nummer één.

Ondanks de weinige supporters, de beperkte ervaring en de onbekende kern deed Tubeke het niet onaardig in de heenronde, al kende het wel een heel moeilijke start. Pas op de vierde speeldag wist de neo-eersteklasser een eerste puntje te sprokkelen: op het veld van KV Mechelen werd het 0-0. Nadien bleken Standard en Zulte Waregem te sterk, maar op de zevende speeldag schreef Tubeke geschiedenis: op eigen veld versloeg het FCV Dender EH met 2-1, meteen goed voor de eerste zege op het hoogste niveau. 

Toch bracht de overwinning weinig verandering, want nadien gingen de Waals-Brabanders (zwaar) de boot in tegen AA Gent, Westerlo en Racing Genk. Er moest dus iets veranderen en gelukkig pakte Tubeke drie belangrijke punten tegen Roeselare. Tubeke kwam zelfs weg van de laatste plaats door een verrassende 3-0-overwinning tegen Cercle Brugge. In de laatste vijf wedstrijden sprokkelde Tubize nog vier punten, zodat het de heenronde wist af te sluiten op een zeventiende plaats.
Achter de absolute smaakmaker van Tubeke is het niet lang zoeken: Jérémy Perbet (foto rechts), in de heenronde al goed voor tien treffers, speelde op hoog niveau. De aanvaller wordt uitgeleend door Strasbourg, waar hij geen basisplaats kon afdwingen. Perbet speelde eerder al in België bij Sporting Charleroi, waar hij ook meermaals de netten deed trillen. Vooral zijn schitterende goal tegen Anderlecht zal hij niet snel vergeten, ondanks de 5-1-nederlaag.


De jonge Mario Santos De Matos had zich zijn debuut in de hoogste klasse waarschijnlijk helemaal anders voorgesteld. In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen kreeg de Tubekedoelman elf treffers om de oren. Hij maakte een heel onzekere indruk en vooral in de wedstrijd tegen Lokeren liet de goalie zich wel knullig verrassen. Lokerenverdediger Avi Strul trapte een vrijschop van op de eigen helft rechtstreeks in doel. Toch mogen we niet alle schuld op deze jonge doelman steken, die ongetwijfeld toch over het nodige talent beschikt, maar al veel te snel voor de leeuwen werd gegooid.
Tubeke kende een heel moeilijke start, maar heeft zich ondertussen toch aangepast aan het voetbal op het hoogste niveau. Maar of de ploeg voldoende kwaliteiten heeft om zich te redden, valt af te wachten. De club zou naast topschutter Jérémy Perbet nog graag een extra aanvaller aantrekken. Het denkt dan vooral aan Dieter Dekelver en Henri Munyaneza, beiden op een zijspoor bij hun huidige club. Momenteel testen ook nog de broers Miguel en Fernando Castillo bij Tubeke. Als de neofiet in de Pro League goalgetter Perbet kan houden, dan kan Tubeke misschien wel eens voor de verrassing zorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties