De Bleeckere was 's werelds derde beste ref

Mathias Dumarey
| 2 reacties
De Bleeckere was 's werelds derde beste ref
Foto: © SC

Frank De Bleeckere is voor het jaar 2008 uitgeroepen tot de derde beste scheidsrechter van deze wereld. Dat blijkt uit een jaarlijks referendum van de IFFHS. De hoogste eer was weggelegd voor de Italiaan Roberto Rosetti.

De 41-jarige Roberto Rosetti werd door de Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en -Statistiek (IFFHS) ruim verkozen als 's werelds beste scheidsrechter. De Italiaan kreeg 204 punten achter zijn naam. De ondertussen gestopte Slovaak Lubos Michel werd tweede met 126 punten. Frank De Bleeckere moet genoegen nemen met 61 punten.

Rosetti was dé scheidsrechter van 2008. De Europese voetbalbond bedacht de Italiaan ondermeer met de openingswedstrijd en de finale van het Euro 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Lubos Michel stopte in het najaar met de arbitrage door een aanslepende achillespeesblessure en werkt nu voor Shakhtar Donetsk.

De andere scheidsrechters in de top-10 van het IFFHS zijn in die volgorde Massimo Bussaca (Zwi, 60 pten.), Herbert Fandel (Dui, 47 pten.), Peter Fröjdfeldt (Zwe, 42 pten.), Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Spa, 27 pten.), Howard Webb (Eng, 26 pten.), Hector Baldassi (Arg, 24 pten.) en Markus Merk (Dui, 21 pten.)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties