Genk stelt Vermeulen aan als hoofdscout

Nico Wieme
| 3 reacties
Genk stelt Vermeulen aan als hoofdscout
Foto: © SC

Herman Vermeulen viert zijn rentree in het Belgische voetbal. De Limburger gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij KRC Genk als hoofdscout.

Racing Genk maakt werk van de sportieve uitbouw van de club. In dat opzicht hebben de Limburgers Herman Vermeulen aangesteld als hoofdscout. Vermeulen verwierf bekendheid tussen 1995 en 2005 als hulptrainer van AA Gent. Bij de Buffalo's was hij ook vier keer tijdelijk hoofdcoach.

Van januari tot mei 2005 was Vermeulen hoofdcoach van KV Oostende. Hij kon echter niet voorkomen dat de West-Vlamingen op de zeventiende plaats eindigden en naar tweede klasse degradeerden. 

Vermeulen trok nadien naar Sint-Truiden, waar hij in februari 2006 ontslagen werd. STVV was kort voordien uit de beker van België gekegeld en stond op dat moment laatste in de Jupiler League met achttien punten uit 21 wedstrijden. 

Even later volgde Vermeulen Trond Sollied naar Olympiakos Pireaus, waar de Noor hoofdcoach was. Aanvankelijk was hij er assistent-trainer, daarna werd hij hoofd van de jeugdopleiding bij de Grieken. Nu wordt Vermeulen hoofdscout bij KRC Genk. Hij treedt onmiddellijk in dienst en krijgt een voltijdse job. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties