Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In onderstaand overzicht hebben we de gebeurtenissen van afgelopen weekend in vierde provinciale samengevat. Opvallend was dat leider SK Berlaar verloor in vierde B en dat Olympic, leider in vierde A, met 7-0 won.

Vierde A:
Leider loopt verder uit

Olympic Deurne heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. De leider vernederde VE Stabroek met 7-0 en zag het duel tussen Berendrecht en Heibos, de twee dichtste concurrenten van Olympic, op een gelijkspel eindigen. Olympic heeft nu 55 punten. Dat zijn er acht meer dan Berendrecht. Die club heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Heibos is zijn derde stek eventjes kwijt aan Borsbeek. Dat haalde uit op het veld van Turk Sport met 2-6 en heeft nu 44 punten.

Puntje voor Antuerpia
Staartploeg Antuerpia heeft zijn vijfde punt van het seizoen gepakt. Het speelde op bezoek bij Excelsior Essen 1-1 gelijk. Rode lantaarn Jong Merksem verloor dan weer met 3-0 van Luchtbalboys. Olympic Essen, nog een ander staartteam, speelde 3-3 gelijk tegen SK Donk.

Lint miste aansluiting met het achtervolgende groepje op de leider. Het bleef tegen Mortsel steken op 1-1. Burcht verloor ten slotte in eigen huis met 1-2 van Boechout.


Vierde B:

Nieuw puntenverlies voor Berlaar
Voor de winterstop leek SK Berlaar nog ongenaakbaar in vierde B, maar in 2009 is het niet lang ongeslagen gebleven. Afgelopen weekend smeerde Rijmenam de leider een nederlaag aan. Berlaar heeft nog altijd wel tien punten voorsprong op dichtste achtervolger Puurs dat met 1-5 won te Hemiksem. Putte won dan weer met 0-4 van Rumst en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Puurs en Berlaar. Voorlopig heeft het nog twaalf punten minder dan de leider. Elzestraat boekte een kleine zege tegen Apollo-Nielse en heeft eveneens twaalf punten minder dan Berlaar, maar speelde wel al evenveel wedstrijden.

Staartploegen niet succesvol
Onderaan was het een droevige gebeurtenis. Van de laatste vier teams verloor enkel Hingene niet. Dat kwam omdat de wedstrijd in Blaasveld werd uitgesteld. Apollo-Nielse (1-0 tegen Elzestraat), Kessel (3-1 tegen Emblem) en Hemiksem (1-5 tegen Puurs) verloren.

Ten slotte waren er ook nog uitzeges voor Leest (1-4 bij Sint Amands) en Bevel (2-3 bij Peulis).


Vierde C:

Dosko lijkt noorden kwijt
Dosko domineerde voor de winterstop het merendeel van de wedstrijden in vierde C, maar net voor de onderbreking moest het de leidersplaats aan Poederlee laten. Die club lijkt op weg naar de titel terwijl Dosko het noorden kwijt lijkt te zijn. Dosko nam het afgelopen weekend op tegen Wechelderzande, de vierde in de stand. De wedstrijd eindigde op 1-1 en daardoor staat het nu al vijf punten achter op Poederlee. De leider maakte gehakt van Oosthoven (6-1). Pulle nadert na een 1-4-zege bij HIH Turnhout tot op drie punten van Dosko.

Gierle vindt aansluiting met de subtop. Het won thuis met 3-2 van Wortel en staat twee punten achter Wechelderzande.

Rode lantaarn viert
Noordstar boekte afgelopen weekend zijn vierde zege van het seizoen. Het stuurde Grobbendonk met een 5-2-nederlaag huiswaarts. Noordstar staat nog wel drie punten achter de voorlaatste, Achter Olen. Die club verloor in eigen huis met het kleinste verschil van Hezewijk.

In de middenmoot boekte Massenhoven een zege tegen Molenkring. Ook Westmalle trok aan het langste eind tegen Zandhoven.


Vierde D:

Dimpna blijft leider
Dimpna is nog steeds leider in vierde D. Het boekte een kleine zege tegen Booischot en heeft vier punten meer dan dichtste achtervolger Wiekvorst. Dat won makkelijk van VV Schoor. Immer Voort zegevierde met forfaitcijfers tegen Oosterlo en heeft een punt minder dan Wiekevorst. Beide teams hebben wel al een wedstrijd meer gespeeld dan de leider.

Punt en Zammel proberen de aansluiting te maken met de bovenste regionen. Punt deed goede zaken door met 6-1 te winnen van Netegalm. Het wipt over Zammel naar de vierde plaats, maar heeft wel zes punten minder dan de derde in de stand. Zammel verloor in eigen huis met 1-5 van Ramsel. Het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan alle topclubs en dus miste het de kans om aansluiting te krijgen.

Middenmoot
In de buik van het klassement was Olmen te sterk voor Zoerle. Olmen wipt over Zoerle naar de zevende plaats. Vorst en Alberta deelden de punten dan weer. Vorst is zesde, maar het wordt moeilijk om nog plaatsen op te schuiven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties