Standard probeert Mbokani te bedaren

Standard probeert Mbokani te bedaren
Foto: © SC

Woensdag reageerde Dieumerci Mbokani als van een bij gestoken. De Congolees kon de frustratie over zijn 6de plaats in de Gouden Schoen niet verkroppen. Gisteren probeerde Standard zijn aanvaller te bedaren.

Na het gala van de Gouden Schoen was de spits van Standard niet te spreken over zijn 6de stek in het eindklassement. “Ik ben de beste aanvaller in België. Dit is een regelrechte schande. Ik durf te zeggen dat dit een racistische stemming geweest is”, aldus een furieuze Mbokani. Ondertussen liet de topscorer van Standard ook al weten dat hij niet langer in België wil blijven. Het bestuur van Standard was er gisteren dan ook als de kippen bij om hun grillige spits tot bedaren te brengen.
 
Directeur Pierre François was de eerste die op Mbokani inpraatte. “Ik heb de schuld bij de stemmende journalisten gelegd en hem gezegd dat vele journalisten niet op hem hebben gestemd omdat hij zo vaak niet opdaagt tijdens interviews. Dat zou eigenlijk niet mogen meespelen, maar onbewust gebeurt dat wel. Een menselijke reactie.”, zegt François in De Standaard.”
 
Mbokani zelf trainde donderdag gewoon mee met de groep. Standard-trainer Laszlo Bölöni sprak De Congolees en de rest van zijn spelers toe en zei dat de Gouden Schoen verleden tijd is. 'We kijken vooruit, met om te beginnen de wedstrijd van zondag tegen Westerlo.” Of Mbokani de Gouden Schoen tegen dan uit zijn hoofd heeft gezet, moet blijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties