Maandag spoedberaad bij scheidsrechters

De Nijs Michael
| 1 reacties
Maandag spoedberaad bij scheidsrechters
Foto: © SC

De scheidsrechters liggen de laatste weken bijzonder zwaar onder vuur in de Belgische competitie en dat is ook Robert Jeurissen niet ontgaan. De scheidsrechtersbaas roept maandag alle arbiters uit eerste en tweede nationale in spoedberaad bij elkaar.

Het is onmogelijk om een overzicht te geven van alle scheidsrechterlijke blunders van de afgelopen maanden, maar de meest in het oog springende blunders zetten we toch even op een rijtje:

* Tijdens Anderlecht - Tubeke liet scheidsrechter Serge Gumienny een strafschop niet hernemen omdat Mbark Boussoufa te vroeg was ingelopen. 

* In het bekerduel tussen Racing Mechelen en Lierse vlagde Luc Wouters een doelpunt af wegens buitenspel, nochtans kwam de pass van de voet van een tegenstander.

* Daniel Cruz haalde dan weer de bal van de lijn met de arm in de wedstrijd tegen Westerlo, scheidsrechter Bultynck zag er geen graten in.

De blunders lokten uiteraard heel wat reacties uit, vooral KV Kortrijk en AA Gent voelen zich geviseerd. "Ik laat me vanaf nu in stilte neuken", reageerde Michel Preud'homme afgelopen week nog nadat Gent een discutabele strafschop tegenkreeg. KV Kortrijk heeft dan weer een filmpje met scheidsrechterlijke fouten op zijn website geplaatst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties