Sierens: "Deze kern is even sterk als Kortrijk"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Sierens: "Deze kern is even sterk als Kortrijk"
Foto: © SC

Jurgen Sierens kreeg zaterdagavond een opvallende rol toebedeeld in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Het sluitstuk van Roeselare ging al vroeg in de fout, maar herstelde zijn blunder met enkele knappe parades.

“Een communicatiefout tussen Azubike Oliseh en mij”, beschrijft Jurgen Sierens het bizarre vrije trapdoelpunt van Bart Goor. “We zijn beiden voor 50 % verantwoordelijk. Ik loop weg, hij laat de bal lopen en ik kan niet meer reageren. Een dom en te vermijden doelpunt, maar het kost ons wel punten.”
 
Sierens reageerde echter uitstekend. “Je moet je verstand op nul zetten en je foutje vergeten. Als keeper mag je niet verstrooid zijn en proberen alles te pakken. Daarvoor sta je ook in doel.”
 
De West-Vlaming kon zich vinden in de puntendeling. “Al mag je 2-1 niet uit handen geven. Maar we scoren twee keer tegen een sterk Germinal Beerschot en we zijn na de 0-1 teruggekomen op wilskracht. Dat is positief.”
 
Roeselare voor en na Nieuwjaar is dag en nacht verschil. “Als Dennis Van Wijk van bij het begin over deze kern kan beschikken, staan we nu op de plaats van Kortrijk en zakken we nooit uit eerste. Jongens als Sherjill MacDonald en Ivan Perisic zijn een grote meerwaarde, maar horen hier eigenlijk niet thuis.” (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties