Slap België wint van Slovenië

Jeroen Pyl
| 18 reacties

In een bijzonder matige oefeninterland hebben de Rode Duivels met 2-0 gewonnen van Slovenië. Twee doelpunten van Daniel Van Buyten bleken genoeg om de toeschouwers in de Cristal Arena van een overwinning te voorzien.

Op een zwaar veld namen de Rode Duivels de beste start. Debutant De Camargo kopte na drie minuten een eerste kansje over. Pas na twintig minuten kregen de Belgen een echte kans. Van Buyten profiteerde van het uitkomen van Handanovic en lobde de Sloveense doelman: 1-0. Meteen ook de ruststand na een eerste helft zonder doelgevaar en een slaapverwekkend tempo.

Slovenië kwam een pak gretiger uit de kleedkamer, wat heel wat open doelkansen opleverde. Novakovic en Stevanovic verkwanselden echter meermaals de mogelijkheden op de gelijkmaker. De Camargo, die als één van de weinige Duivels een gretige indruk naliet, liet in het laatste kwartier nog de 2-0 liggen. Even later was het dan toch raak toen Van Buyten met een duik zijn tweede van de avond binnenkopte. Een zeer gevleide uitslag voor België dat, gezien het aantal toegestane kansen, meer kreeg dan het verdiende.