Buffel vindt fluitconcert positief

Buffel vindt fluitconcert positief
Foto: © SC

Thomas Buffel startte zaterdag net als op Charleroi op de bank en kwam bij de rust een ontgoochelde Stijn De Smet vervangen. Uit voorzorg met het drukke programma op de groen-zwarte kalender in het achterhoofd.

“We hebben de laatste weken te veel op kunstgras getraind en ik heb soms moeite om de overgang van zachte naar harde ondergrond te verteren”, verklaart Buffel, die de voorbije week één training liet schieten. “Op Charleroi was ik ook niet 100 %, maar nu gaat het al een stuk beter. De trainer schat de risico’s in. Dinsdag staat er ook nog een belangrijke wedstrijd op het programma.”
 
Onherroepelijk komt het thema Buffel-De Smet weer ter sprake. “De meeste wedstrijden die we gewonnen hebben, stonden we samen in de ploeg”, weerlegt de middenvelder alle mogelijke kritiek. “Er zijn nog andere goede spelers dan ons. De trainer kan dus ook andere keuzes maken.”
 
3 op 12
 
“We hadden een belangrijke stap kunnen zetten, maar hoeveel punten hadden we tijdens de heenronde na vijf wedstrijden? Zes op vijftien. Met de overwinning op Anderlecht hebben we nu evenveel. We staan nog altijd bovenaan en als we een paar punten pakken, staan we terug op een mooie positie. Wij hebben ook getracht te blijven voetballen. Germinal Beerschot deed dat minder.”
 
Buffel werd zaterdag bij zijn invalbeurt getrakteerd op een fluitconcert van de Antwerpse aanhang. “Dat kwam eigenlijk positief over”, reageert Buffel. “Tijdens de wedstrijd riepen er ook supporters naar mij ‘Godverdomme Buffel, ge had hier moeten tekenen.’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties