reaReal Madrid
livLiverpool FC
Datum: 25/02/2009 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Santiago Bernabeu
Liverpool wint op een diefje in Madrid
Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Liverpool wint op een diefje in Madrid
Foto: © SC

Liverpool staat met anderhalf been in de volgende ronde van de Champions League. In Bernabeu klopte het Real Madrid dankzij een kopbaldoelpunt van Benayoun.

Liverpool kon vanavond nog niet rekenen op aanvoerder én draaischijf Steven Gerrard. De middenvelder, die nog niet volledig fit is na zijn hamstringblessure, begon op de bank. Centraal nam Benayoun zijn plaats in.
 
De eerste helft was er eentje met veel overtredingen en weinig kansen. De beste mogelijkheid was voor de bezoekers. Torres kwam alleen voor Casillas, die met een prima reflex redde. Real, dat de partij controleerde, kwam niet verder dan een paar schietpogingen vanop afstand. Geen enkele daarvan kon Reina echt bedreigen.
 
Na rust ging Liverpool nadrukkelijker op zoek naar het doelpunt. Met succes. Uit een vrije trap van Aurelio kopte Benayoun vrijstaand binnen. Real Madrid kreeg nog tien minuten om de situatie recht te zetten, maar de Madrilenen geraakten maar niet voorin. Aan de kant van de bezoekers kreeg Steven Gerrard, na zijn hamstringblessure, nog enkele speelminuten. 

Liverpool doet zo een uitstekende zaak met het oog op de terugwedstrijd in het eigen Anfield Road.
 
 
 
Herbeleef Real Madrid - Liverpool FC