Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Vicenté Calderon
Sterk Porto scoort twee keer in Madrid
Kevin Van Cutsem

FC Porto behaalde een goede uitgangspositie tegen Atlético Madrid. Toch zat er voor de Portugezen meer in dan het behaalde 2-2 gelijkspel.

style="font-size: 10pt">Al na drie minuten spelen kwam Atlético op voorsprong. De vrijstaande Maxi Rodríguez (foto rechts) knalde aan de tweede paal binnen. Na die vroege voorsprong nam Porto het heft in handen. De duo HulkLisandro Lopez was een voortdurende gesel voor de Madrileense defensie.
Na mistasten van Atlético-verdediger Pablo Ibañez maakte López de gelijkmaker. Eerder was een goal van de Argentijn afgekeurd vanwege buitenspel.

Porto ging uiteindelijk nog met een achterstand rusten. Een afgrijselijke blunder van doelman Hélton lag aan de basis. De doelman, die Porto twee jaar geleden al de uitschakeling koste, liet op klungelige wijze een ongevaarlijk schot van Diego Forlán door zijn armen glippen: 2-1.

Na rust was het opnieuw Lisandro López die verdiend gelijkmaakte. De spits tikte de bal binnen na een voorzet van Cissokho. Porto kreeg nog enkele goede kansen via Hulk, maar het bleef uiteindelijk bij 2-2.