Interview Fortune laakt het gebrek aan vechtlust

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Fortune laakt het gebrek aan vechtlust
Foto: © SC

Tubeke-verdediger Quinton Fortune (31) was één van de meest opmerkelijke wintertransfers in ons land. Ondertussen heeft de ex-Manchester Unitedspeler het prima naar zijn zin in Waals-Brabant. “Ik heb het voetbal gemist", laat hij onze redactie weten.

Quinton, hoe is het met je kuit?
 
Beter dan vorig week. Ondertussen is de pijn grotendeels weggetrokken en kan ik opnieuw meetrainen. Ik heb al ergere blessures meegemaakt.
 
Jullie verloren dit weekend opnieuw met 0-4. Ondertussen heeft Tubeke de tweede slechtste defensie in Europa. Doet dat je iets?
 
Bwa, voor een verdediger is het nooit leuk om met zulke cijfers geconfronteerd te worden. Maar voor ons gelden enkel de laatste statistieken. Als we ons op het einde van het seizoen met de slechtste verdediging van Europa redden, dan zal niemand dat hier erg vinden.
 
Geloven jullie daar dan nog in?
 
Ja, natuurlijk. Anders zouden we niet meer aan een aftrap moeten verschijnen. Makkelijk zal het niet worden, dat beseffen we wel. Maar in voetbal kan alles snel keren.
 
Heeft Tubeke wel voldoende kwaliteit om zich te redden?
 
Ik denk het wel. Ondanks dat we geen brede kern hebben, zijn er in elke linie toch jongens die goed kunnen voetballen. Alleen missen we nog de vechtlust, de over-mijn-lijk-mentaliteit die nodig is om punten te pakken. Ikzelf ben ook geen Messi, maar ik kan wel werken. Ik hoop met mijn ervaring dan ook mijn steentje te kunnen bijdragen.
 
Je werd in januari opgenomen in ons meest opmerkelijke transferelftal…
 
(onderbreekt) In jullie wat?
 
We hebben een elftal opgesteld met de meest opmerkelijke wintertransfers…
 
Ach zo. Zelf vond ik mijn transfer niet zo opmerkelijk (lacht). Kijk, ik heb goede tijden beleefd bij Manchester. Maar daarna ben ik te veel en te lang geblesseerd geweest. Ik wou gewoon opnieuw voetballen en in Tubeke heb ik een nieuwe uitdaging gevonden. Ik weet dat sommigen denken dat ik hier kom uitbollen, maar ik ben nog jong. Voor mij is dit een nieuw begin.
 
Wat wist je vooraf over Tubeke?
 
Eigenlijk helemaal niets. Ik heb alles via internet moeten opzoeken. Maar ik hou van clubs als Tubeke. Het is een club die helemaal van nul is gestart, net als ik. Misschien is dat de reden waarom ik me hier meteen goed voelde.
 
Was je geschrokken van het niveau in België?
 
Ik heb al gemerkt dat jullie hier in een negatieve teneur zitten. Het is net of het hier altijd slecht is, maar ik heb geen idee waar jullie dat vandaan halen. Sommige ploegen kunnen technisch, fysisch en tactisch zo mee in een grotere competitie.
 
En voor jezelf, kan jij nog mee in een grotere competitie?
 
Goede vraag. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Voorlopig ben ik weer blij dat ik kan voetballen, want dat heb ik echt gemist. Dit seizoen zal ik er alles aan doen om Tubeke in eerste te houden. Verder kijk ik niet.
 
Ook niet naar het WK in Zuid-Afrika?
 
(lacht) Jawel, dat is een droom van mij. Het zou mijn derde WK-deelname zijn. Bovendien is het in eigen land. Ik zou dom zijn moest ik niet de ambitie hebben om daar aan mee te willen doen. Ik kan enkel maar hopen dat de bondscoach (Joel Santana, red) mij in België zal komen bekijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties