Kompany doet goede zaak zonder te spelen

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Manchester City en Udinese hebben een grote optie genomen op de kwalificatie voor de kwartfinales in de UEFA Cup. City won zonder Vincent Kompany met 2-0 van Aalborg. Udinese won na een dol slot met dezelfde cijfers van Zenit Sint-Petersburg.

Manchester City had al snel zijn schaapjes op het droge. Na een half uur spelen stonden de eindcijfers al op het bord. Felipe Caicedo opende in de achtste minuut de score voor The Citizens. Shaun Wright-Phillips knalde zijn ploeg daarop al met één been in de kwartfinales.

Spektakel in slotfase

Udinese had een taaie klant aan Zenit. De Russen leken lang op een goede uitgangspositie af te stevenen, maar in het absolute slot onplofte de partij volledig toen Fabio Quagliarella in de 85e minuut de 1-0 scoorde.

Negen minuten later ging Obodo neer in het Russische strafschopgebied. Scheidsrechter Iturralde González wees naar de stip en in de 97e (!) minuut verzilverde Antonio Di Natale de uitgelezen mogelijkheid.

Mirallas verliest

Werder Bremen behaalde een nipte zege tegen Saint-Etienne. Kevin Mirallas & co gingen met 1-0 ten onder. Een vroeg doelpunt van de Braziliaan Naldo bleek voldoende voor Werder, dat met een mooie uitganspositie kan uitkijken naar de terugwedstrijd.

PSG en Braga speelden na een flauw schouwspel 0-0 gelijk. Braga, dat in de vorige ronde Standard met beide voetjes op de grond zette, ging weer uit van een onberispelijke organisatie en kan de klus nu in eigen huis klaren.

All you need is Love

CSKA Moskou en Dynamo Kiev konden eerder op de avond al juichen. De nieuwe werkgever van Moussa Maazou won met 1-0 van Shakhtar Donetsk dankzij een doelpunt van Vagner Love. Die andere Oekraiënse ploeg, Dynamo Kiev, verging het beter. Zij wonnen in eigen huis ook met het kleinste verschil van landgenoot Metalist.

Galatasaray deed een goede zaak in Hamburg. De Turken speelden 1-1 gelijk. Ayhan Akman zette Galatasaray na een half uur op rozen, maar Marcell Jansen redde vlak na rust de terugwedstrijd. (AN)