Sneyers: "Stadions achillespees van België"

Kevin Van Cutsem
| 10 reacties
Sneyers: "Stadions achillespees van België"

Ludwig Sneyers, directeur-generaal van de Profliga (nu Jupiler Pro League) zit twee jaar in zijn functie. Naast nog meer structuur wil Sneyers ook betere infrastructuren zien bij de clubs. “De stadions zijn de achillespees van ons voetbal.”

Sneyers is de baas van de 18 clubs in onze hoogste voetbalklasse. Samen met voorzitter Ivan De Witte (foto) zagen ze heel wat dossiers passeren in de afgelopen twee jaar. Eén daarvan was het tv-contract.
 
“Ik ben er best trots op dat we de inkomsten uit het tv-contract van 36 naar 47 miljoen konden brengen”, kijkt Sneyers terug in HLN. “Maar de Liga en de clubs moeten zichzelf verder professionaliseren.”
 
“Structuren zijn daarbij vaak bepalend”, gaat Sneyers verder. “Daaraan moet worden gewerkt. Niet het budget, maar wel de structuur van een club is bepalend voor succes en continuïteit. Westerlo is daar een mooi voorbeeld van.”
 
Ook aan infrastructuren moet dringend gewerkt worden volgens de baas van de Profliga. “Als je weet dat zelfs Genk en Standard inzake infrastructuur niet meer voldoen aan alle Europese criteria, dan moet ik je niet vertellen dat de stadions de achillespees zijn van ons voetbal.”
 
“Hier is voor de Pro League een belangrijke rol weggelegd, zeker met onze kandidatuur van het WK 2018 in het achterhoofd. Wij moeten de politiek warm maken om te investeren”, aldus nog Sneyers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties