Degraen: "Van Genk een topclub maken"

Kevin Van Cutsem
| 9 reacties
Degraen: "Van Genk een topclub maken"
Foto: © SC

KRC Genk heeft vandaag zijn nieuwe algemeen directeur Dirk Degraen voorgesteld. De ambitieuze ex-manager treedt op 1 mei in dienst.

Racing Genk had de vacature van algemeen directeur in maart online op de clubwebsite geplaatst. Uit de honderd kandidaten werd uiteindelijk Dirk Degraen geselecteerd. De 44-jarige jurist was tot 2006 acht jaar lang spelersmakelaar van het managementbureau Sport & Entertainment Management (SEM), dat hij samen met Paul De Geyter oprichtte.
 
“Sommigen hebben geïnsinueerd dat ik de vacature zelf heb geschreven, maar dat moet ik ten stelligste ontkennen”, zegt Degraen op de georganiseerde persconferentie. “Ik heb wel zelf contract gezocht met Sef Vergoossen, de extern adviseur van KRC Genk. Nadien heb ik nog gesprekken gehad met Jos Vaessen en Harry Lemmens en een aantal leden van de raad van bestuur. Mijn aanstelling is dan ook niet over één nacht ijs gegaan, maar bewijst wel dat er vertrouwen in mij werd gesteld”, aldus Degraen. 

Hoewel hij pas op 1 mei in dienst treedt, kent de nieuwe algemeen directeur zijn taken al. "Ik wil van Genk een stabiele topclub in België maken. Bovendien moeten we ook in Europa kunnen meespelen. Dat doel is reeds voor 85 procent ingevuld.
Voor die laatste 15 procent hebben we een ideale structuur nodig die ik zal uittekenen. Ik zal daarvoor samenwerken met de vier directeurs die Genk al rijk is. Rapporteren doe ik aan de raad van bestuur.” 

Degraen zal nog een maand de zaken waarnemen voor
René Vandereycken (foto) en Jacky Matthijsen. "Maar het is duidelijk dat ik geen contracten meer voor hen zal onderhandelen", zei Degraen daarover.

Tot slot wou Degraen het nog even hebben over de vele felicitaties hij gekregen heeft van mensen uit de voetbalwereld. “
Michel Verschueren hoopte dat ik hem zou mogen overtreffen. Ik heb hem geantwoord dat ik al blij zou zijn als ik de helft bereik van wat hij allemaal heeft verwezenlijkt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties