Interview Van Hemert: 'De keuze ligt bij Antwerp'

Dirk Pieters
| 22 reacties
Van Hemert: 'De keuze ligt bij Antwerp'
Foto: © SC

Antwerp kwam woensdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Red Star Waasland. De Great Old kwam wel op voorsprong via Roel Van Hemert, maar drie punten leverde de treffer van de Nederlander niet op.

Voor Voetbalkrant.com het moment om bij de verdediger van Antwerp langs te gaan.

Alvast proficiat met je doelpunt. Wat vond je van de wedstrijd tegen Red Star Waasland? 
"Bedankt. Het deed deugd. Alleen had ik liever de drie punten gehad. Over het spel mogen we niet echt ontevreden zijn. De eerste helft was wel wat zwakjes en weinig spektakel, maar in de tweede helft hebben we goed voetbal gebracht met veel strijd en werklust. We probeerden Waasland op hun eigen helft te houden om zoveel mogelijk druk te hanteren en dat is vrij goed gelukt. Het resultaat valt dan wel wat tegen. We komen wel op voorsprong en dan is het heel spijtig dat je dat twee minuten later meteen weggeeft op een manier die makkelijk te voorkomen is!"

Jullie kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Toch lijkt de eindronde nog altijd mogelijk.

"Zaterdag er alles aan doen om te winnen en we staan er goed voor. Ik ben ervan overtuigd dat we de eindronde halen. We hebben alles nog in eigen hand. Als je zaterdag tegen Oostende kan winnen, sta je er goed voor en dan hebben de meeste ploegen boven ons ook nog eens een match meer. De komende thuismatchen zijn allemaal tegen directe concurrenten, dus daar moeten we in laten zien dat we die eindronde waard zijn!"

De vraag die velen zich stellen: heeft Antwerp iets te zoeken in de eindronde?
"Waarom niet? Iedereen denkt blijkbaar dat we rijp zijn  voor de slachtbank in die eindronde, maar dat dachten velen vorig seizoen immers ook van Tubeke en kijk waar die nu spelen. Laat iedereen ons maar als underdog beschouwen mochten we die eindronde halen, dan zijn we misschien wel op ons sterkst. De beste periode om te pieken in een seizoen is immers op het laatst, de prijzen worden altijd pas verdeeld bij de finish."

We zagen op rafc.be dat de optie gelicht is bij heel wat spelers. Hoe zit het met jou?
 

"Ik ben transfervrij. Ik ben einde contract en tot op heden heb ik van Antwerp nog niets vernomen, dus alle opties zijn nog open. Maar vanuit de bestuurskamer heb ik al wel opgevangen dat ze me een nieuw contract willen gaan voorleggen, dus we zullen wel zien."

Wil je volgend seizoen nog op de Bosuil spelen of ga je elders heen?

"Die keuze ligt bij Antwerp zelf. Als ze mij een respectvolle nieuwe aanbieding doen, dan valt er zeker te praten over een langer verblijf. Antwerp is en blijft een schitterende club om voor te spelen. Het is een club met uitstraling, allure en met fantastische en vele supporters, dus dat zijn drie hele belangrijke facetten voor een voetballer. Maar ik heb wel ambitie. Deze club moet een goed plan maken om die stap naar eerste klasse terug te maken. Als dat plan er is, zou ik zeker graag blijven. Er lijkt me niks mooiers dan met deze club en supporters in eerste klasse te spelen."

Heb je al iets vernomen van andere clubs?

"Twee clubs uit eerste klasse hebben hun interesse kenbaar gemaakt en één ploeg uit de top van tweede heeft zich gemeld. Ook uit Nederland zijn er twee ploegen uit eerste en tweede klasse. Ik maak mijn keuzes altijd gebaseerd op mijn gevoel. Als ik een goed gevoel heb bij een club, dan zijn we al een heel eind, dan maakt het niet uit of die ploeg in eerste of tweede klasse speelt. Mijn manager moet dat maar regelen. Ik hou me momenteel enkel bezig met Antwerp." 

De sfeer is de laatste tijd gespannen bij Antwerp. Wat doet het protest van de supporters tegen het bestuur met de groep?

"Op de groep zelf heeft dit weinig effect. Die acties zijn hun goed recht en daar zullen hun redenen voor hebben. Maar de groep wil zich bezig houden met het sportieve gebeuren. Alle randzaken moeten we aan ons voorbij laten gaan, We zijn nog volop in de race voor die eindronde en die willen en moeten we halen, voor onszelf, de supporters en de club." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties