De Decker: "Champagne is voor de scheids"

Steurbaut Kersten
| 43 reacties
De Decker: "Champagne is voor de scheids"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard won zondag verdiend van Germinal Beerschot, maar kreeg wel een beetje hulp van een zwak leidende Christophe Virant. De Ratten konden hun frustratie na de wedstrijd niet wegsteken.

De feiten: Tomas Mikulic kreeg geen rood nadat hij een bal met de arm van de lijn keerde, terwijl Virant aan de overkant de bal op de stip legde voor onvrijwillig handspel van Ivan Leko. Didier Dheedene kreeg op de koop toe rood voor een schwalbe van Milan Jovanovic.
 
Kapot gefloten
 
“Hij heeft de wedstrijd volledig kapot gefloten”, foeterde Germinal Beerschot-kapitein Wim De Decker in HNB. “Ik wil wel eens zien hoe de wedstrijd eindigt als de arbitrage normaal verloopt. Hij was de man van de wedstrijd. Geef de champagne maar aan hem.”
 
“Hij floot gewoon alles in ons nadeel”, gaat Dheedene een stap verder. “Als hij Mikulic in het begin rood geeft, dan krijgen we een andere wedstrijd. Bij de fase met Jovanovic gebeurde er helemaal niets. Ik sta zelfs niet in de buurt van de Serviër. Toen hij me rood gaf, sloeg ik helemaal door.”
 
Schandalig
 
“Het was gewoon schandalig. Die scheidsrechter speelt met ons geld. Tijdens de rust geeft hij zelfs toe dat Mikulic rood had moeten krijgen en dat Standard geen strafschop verdiende.” Scheidsrechter Virant wenste niet te reageren voor hij de beelden heeft bekeken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties