Jankovic neemt Lokeren onder zijn hoede

De Nijs Michael
| 2 reacties
Jankovic neemt Lokeren onder zijn hoede
Foto: © SC

Lokeren zag trainer Georges Leekens vorige week vertrekken naar Al Hilal, maar lang hebben de Oost-Vlamingen niet moeten zoeken naar een opvolger. Vanmiddag tekende de beloftevolle Servische coach Aleksandar "Sacha" Jankovic een contract op Daknam.

Lokeren is zeker geen onbekend terrein voor de 36-jarige Jankovic. De Servische oefenmeester was er namelijk al aan de slag in 2005, hij werkte toen als assistent-coach aan de zijde van hoofdtrainer Muslin

Jankovic wordt vooral op tactisch gebied geprezen, daarnaast staat hij ook te boek als een jonge en erg ambitieuze coach. Vanaf morgen mag de Serviër zich bewijzen als hoofdtrainer van Lokeren, hij tekende een contract tot het einde van volgend seizoen.

"We wilden een jongere coach dan de zestigjarige Leekens", verklaart voorzitter Roger Lambrecht de keuze voor Jankovic bij Sporza. "Iemand die de moderne technieken kent en aanvallender voetbal brengt. Ze verwijten ons immers dat we te weinig voetbal laten zien."

"Ons beste voetbal speelden we onder de hoede van Muslin", vervolgt de sterke man van Lokeren. "Ook dat heeft ons over de streep getrokken. We willen Jankovic een kans geven. Als hij volgend seizoen aan de eisen voldoet en bij de eerste zes eindigt, zullen we zijn contract verlengen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties