Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 1 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

Aangezien alle kampioenen in de vierde provinciale al bekend waren en er uiteraard ook niemand kan degraderen, werd het afgelopen weekend niet al te spannend in vierde provinciale.

Vierde A:

Berendrecht zeker van tweede plaats

Berendrecht heeft zich afgelopen weekend verzekerd van de tweede plaats na vlotte winst bij Antuerpia. De nummer drie, Borsbeek, ging dan weer verrassend de boot in bij Olympic Essen en bijgevolg moet Borsbeek nog opletten voor die derde plaats. Heibos won de spektakelwedstrijd bij Stabroek (3-5) en nadert tot op een punt van de derde plaats. Leider Olympic is sinds vorig weekend kampioen, maar won ook afgelopen weekend, met 4-3 van Burcht.

Ook Excelsior Essen wint

Het is nog altijd niet zeker welk team uit Essen dit seizoen als eerste over de finish zal komen. Door de thuiswinst van Excelsior tegen Putte heeft het wel een klein voordeel. Beide teams uit Essen hebben evenveel punten, maar Excelsior heeft een wedstrijd meer gewonnen.

Nog in de middenmoot won Luchtbalboys met het kleinste verschil van SK Donk en verloor Boechout van Lint.

Onderaan was er nog een zege voor Mortsel tegen Turk Sport.

Vierde B:

Kampioen maakt honderdste goal

Berlaar is al een tijdje zeker van de titel en afgelopen weekend bereikte het tegen Leest ook de kaap van de honderd doelpunten. Aangezien SKB al 32 wedstrijden gespeeld heeft, zit het seizoen erop voor de leider. In de achtergrond is er nog wel strijd voor de plaatsen twee, drie, vier en vijf. Blaasveld en Putte wonnen afgelopen weekend respectievelijk van Hingene en Puurs en hebben evenveel punten. Op de laatste speeldag zal duidelijk worden wie als tweede over de eindmeet zal komen. Ook Elzestraat en Puurs hebben evenveel punten en strijden om de vierde plaats. Elzestraat speelde het voorbije weekend niet, maar deed een goede zaak door het verlies van Puurs.

Winst voor rode lantaarn

Rode lantaarn Apollo Nielse heeft nog eens gewonnen. Rumst ging met 3-1 de boot in bij de laatste in de stand. Bijgevolg is het nog niet zeker dat Nielse het seizoen zal afsluiten als allerlaatste. Kessel verloor namelijk van Bevel en heeft slechts twee punten meer dan de laatste in de klassering. Nog onderaan ging Hemiksem serieus onderuit tegen Sint Amands. Ten slotte boekte Heindonk ook nog een driepunter op het veld van Peulis.


Vierde C:

De tweede plaats
Poederlee won afgelopen weekend van dichtste achtervolger Dosko. Voor Poederlee maakte dat niets meer uit, maar voor Dosko wel. Mits winst was het zeker geweest van de tweede plaats. Nu maken ook Pulle en Wechelderzande nog kans om de tweede plaats te veroveren. Pulle won zondag van Achter Olen terwijl Wechelderzande zich wel voor het hoofd mag slaan na thuisverlies tegen staartploeg Grobbendonk. Gierle speelde afgelopen weekend dan weer gelijk bij Westmalle en mag de tweede plaats vergeten.

Staartteams succesvol
Rode lantaarn Achter Olen pakte afgelopen weekend een punt tegen Pulle, maar sluit het seizoen sowieso af als laatste. Het was trouwens niet het enige staartteam dat succesvol was, want Massenhoven won op bezoek bij Zandhoven. Noordstar, de voorlaatste, was minder gelukkig en verloor bij Oosthoven. Ten slotte waren er ook nog gelijke spelen tussen Wortel en Molenkring enerzijds en Hezewijk en HIH Turnhout anderzijds.


Vierde D:

Strijd om de ereplaatsen
Net als in alle andere reeksen van de vierde provinciale, is er nog vooral strijd voor de ereplaatsen. De kampioen is ook in de D-reeks al een tijdje bekend. Dimpna bereikte afgelopen weekend op bezoek bij Netegalm nog wel de kaap van de honderd doelpunten.

Wie tweede wordt, is nog niet zeker. Zammel won afgelopen weekend van Wiekevorst en beide teams tellen nu evenveel punten. Ook de strijd om de vierde plaats is nog spannend. Punt (dat vrij was afgelopen weekend) heeft twee punten meer dan Immer Voort. Dat team deed een slechte zaak door te verliezen van Ramsel.

Blauberg eindigt als laatste
Blauberg eindigt al zeker op de laatste plaats in de D-reeks. Afgelopen weekend verloor het tegen Oosterlo. Voor de rode lantaarn al nederlaag 25. Oosterlo wipte over Schoor naar de op twee na laatste plaats. Schoor verloor bij Veerle.

In de subtop won Olmen nog bij Alberta. In de buik van de klassering noteerden we nog zeges voor Hallaar bij Vorst en voor Booischot tegen Zoerle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties