Kompany ligt uit UEFA Cup

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Kompany ligt uit UEFA Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany zal Nicolas Lombaerts niet opvolgen als Belgische UEFA Cupwinnaar. Manchester City kwam net te kort om de 3-1-nederlaag in Hamburg ongedaan te maken.

De wedstrijd begon dramatisch voor Kompany en co. The Citizens trokken meteen ten aanval, maar stuitten in hun zoektocht naar een vroeg doelpunt al snel op een tegentreffer. José Guerrero schoof de 0-1 voorbij Shay Given.

 

Manchester City liet de moed niet zakken en stond al snel terug op gelijke hoogte. Elano zette een strafschop na handspel van Piotr Trochowski feilloos om. Een vrije trap van de Braziliaan spatte uiteen op de lat.

 

Na rust schakelde City een versnelling hoger. Felipe Caicedo trapte al snel de 2-1 tegen de netten, maar de derde treffer kwam er nooit. Nochtans kregen de Engelsen voldoende kansen. Elano trof echter opnieuw het doelkader en Caicedo trapte van dichtbij over. Robinho vond een attente Frank Rost op weg naar doel.

 

Na een tweede gele, en dus rode, kaart voor Richard Dunne zakte Manchester City weg en kon Hamburg makkelijk stand houden. In de halve finales treffen de Duitsers hun landgenoten uit Bremen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties