Advocaat: "Ik kies voor België"

Steurbaut Kersten
| 37 reacties
Advocaat: "Ik kies voor België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat kiest voor een avontuur met de Rode Duivels. Dat laat de 62-jarige Nederlander uitschijnen in een gesprek met de VRT.

Een handtekening is er nog niet gezet en ook de beslissing is nog niet 100 procent definitief, maar alle voortekenen zijn gunstig dat Advocaat de opvolger wordt van René Vandereycken bij de Rode Duivels. Voor de Belgische voetbalbond is de 62-jarige Nederlander voorlopig de enige optie als bondscoach. Advocaat zelf wil de vacature graag invullen, maar zal pas eind deze maand de knoop definitief doorhakken.

 

Etiket ‘talent’ afschudden

 

De uitspraken van Advocaat doen echter vermoeden dat hij al een keuze gemaakt heeft. “Er zit perspectief in die selectie”, vertelt Advocaat aan de VRT. “De spelers moeten nu het etiket ‘talent’ van zich afschudden en tonen dat ze goed kunnen voetballen. Daar geloof ik in, anders had ik het niet gedaan. Ze missen nog wel wat brutaliteit, maar dat kan ik er wel inbrengen.”

 

Bij Zenit verdient Advocaat momenteel 7,5 miljoen euro per jaar. Een job als bondscoach van de Rode Duivels brengt veel minder geld in het laatje. “Ik doe het niet meer voor het geld, anders moet ik hier blijven. Bij België speelt geld geen rol, want dat stelt bijna niets voor. Ik zie de uitdaging met dit elftal zitten. Het gaat om het plezier.”

 

Zenit

 

“Ik wil nu nog het seizoen goed afsluiten bij Zenit. Ik wil kampioen worden en het tot december goed doen in de Europa League. Dan ben ik een tevreden trainer.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties