De ontknoping nadert

Rita De Meyer
| 1 reacties
De ontknoping nadert

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wordt Standard kampioen en mag Merkem terug naar een barragewedstrijd?

De laatste speeldag start met drie kandidaten voor de landstitel: Standard Fémina de Liège, KVK Tienen en STVV. Het belangrijkste evenement is ongetwijfeld het bezoek van de Sinaai Girls aan Sclessin. Standard moet winnen van Sinaai om, na 15 jaar, terug de landstitel op de palmares te mogen zetten. De statistieken spreken in het voordeel van de thuisploeg: op eigen veld geen enkele wedstrijd verloren en één gelijkspel tegen STVV. De meiden uit Oost-Vlaanderen zullen in ieder geval met een vierde plaats naar de archieven gaan, ongeacht de uitslag. Dat zij daarom Standard de landstitel op een gouden schaaltje gaan presenteren, dat is een andere zaak.

 

 

Bij puntenverlies van Standard kan Tienen haar titel verlengen op voorwaarde zij winnen op Zuid-West Vlaanderen. De thuisploeg is al zeker van haar verblijf in de hoogste afdeling terwijl de suikermeiden toch zullen blijven hopen op puntenverlies van de leider.

 

 

STVV mag de landstitel zo goed als vergeten. Zij moeten rekenen op verlies van Standard en een gelijkspel van Tienen om de hoogste eer nog op de schoot te krijgen. Zelfs een beslissende wedstrijd tegen Standard zit in de mogelijkheden bij een gelijkspel van Standard en Tienen.

 

 

Onderaan de rangschikking zit Famkes Merkem in een nauw straatje. Met nauwelijks twee punten voorsprong op WS Woluwe moeten zij een duel aangaan tegen de kanaries, terwijl White Star op bezoek mag bij het reeds veroordeelde Braine. Om de barrage te ontlopen moeten de Famkes winnen van STVV, een duel van muis tegen olifant. Doch Woluwe moet winnen van Braine om over Merkem te kunnen wippen. Braine zal in ieder geval graag met het seizoen afsluiten met toch één overwinning.

 

 

We hebben de keuze: een klein feestje in Merkem of Woluwe, een groot feest op Standard of in Tienen, of toch nog in Sint-Truiden?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties