"Het grootste Friesch orgasme ooit"

"Het grootste Friesch orgasme ooit"
Foto: © SC

Heerenveen vierde zijn eerste bekerwinst uit de geschiedenis. Met dank aan het onafscheidelijke duo Trond Sollied-Chris Van Puyvelde.

Grappend en grollend zonder enige emotie op het gezicht. Een jaar Friesland heeft Trond Sollied nog geen haar veranderd. De koele Noor veroverde met Heerenveen zijn elfde trofee uit zijn trainerscarrière. Voor de Friesche club was het echter nog maar de eerste prijs uit de clubgeschiedenis.

 

Trond, hoe belangrijk is deze bekerwinst?

 

Sollied: “Ik moest vandaag wel winnen. Noorwegen had gisteren het Eurovisiesongfestival op zijn naam geschreven en vandaag is het nationale feestdag in mijn land. Ik kon gewoon niet achterblijven. Bekerwinst was vandaag mijn enige optie.”

 

En nu serieus.

 

Sollied: “Voor Heerenveen is het fantastisch dat ze een prijs pakken. Dat is veel belangrijker dan dat ik nog een nieuwe beker aan mijn palmares toevoeg. Europees halen met een club als Heerenveen. Dat is gewoon schitterend."

 

Van Puyvelde: “Dit wordt het grootste Friesch orgasme ooit.”

 

Vind je het een verdiende overwinning?

 

Sollied: “Op basis van de kansen wel. We hadden in de eerste helft al twee of drie keer moeten scoren. Maar dat is ons probleem. Wij zijn een bokser die zijn tegenstander niet knock-out kan slaan en moeten dan maar winnen op punten. Tegen zo’n klasseploeg is het immers onmogelijk om twee helften op zo’n niveau te spelen.”

 

Van Puyvelde: “Ik vond het schitterend hoe de spelers na zo’n ijskoude douche zo accuraat hun strafschoppen hebben omgezet. Ongelooflijk na zo’n opdoffer. Dat zal de Friesche koelbloedigheid zijn zeker.”

 

Hadden jullie geoefend op die strafschoppen?

 

Sollied: “Nee. Ik heb aan de spelers gevraagd wie er een strafschop wou nemen. Sibon zei tegen mij: ‘Ik neem nummer vijf.’ Dat vond ik tof.”

 

Van Puyvelde: “Wie kan daar nu op oefenen? Op zo’n moment telt alleen de koelbloedigheid. Ik heb me na de wedstrijd tussen de spelers gevoegd en hen in de ogen gekeken. Wie zijn ogen wegdraaide, mocht geen strafschop trappen.”

 

Hoe plaats je deze bekerwinst tegenover die met Club Brugge?

 

Van Puyvelde: “Deze wedstrijd deed me denken aan de Champions League-kwalificatie op Dortmund. Dat gebeurde wel na strafschoppen. Tomislav Butina ontpopte zich toen van zero to hero. Vandaag was het een omgekeerd verhaal van Youssef Hersi van Twente. Hij trapt ze naar de strafschoppen, maar mist dan zijn elfmeter.”

 

Sollied: “Dat kan je niet vergelijken. Het is trouwens de eerste keer dat ik een beker na strafschoppen win. Ik hoop dat het nu niet altijd het geval zal zijn, want zoiets kan niet goed zijn voor je hart.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties