Javi Garcia verruilt Real Madrid voor Benfica

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Javi Garcia verruilt Real Madrid voor Benfica

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benfica Lissabon heeft zich versterkt met de Spanjaard Javi Garcia. De Portugezen betalen een transfersom van zeven miljoen euro aan Real Madrid. Eerder plukte de club uit de Portugese hoofdstad ook al Javier Saviola weg uit Bernabeu.

Javi Garcia ondertekende bij Benfica Lissabon een contract voor vijf seizoenen. De 22-jarige middenvelder maakte zijn debuut voor Real Madrid in het seizoen 2004/05 maar hij kon nooit een doorbraak forceren in het sterrenensemble van de club. Twee jaar terug werd hij nog voor 2,5 miljoen euro verkocht aan Osasuna Pamplona. In Navarra presteerde hij zo sterk dat Real hem er een jaar later weer weghaalde. Opnieuw slaagde Garcia er echter niet in om zich in de basis te spelen.

Toen Florentino Perez zich vorige maand weer op de voorzittersstoel hees, wist Javi Garcia hoe laat het was. Hij begon de zoektocht naar een nieuwe werkgever en dat werd dus Benfica Lissabon. In het contract is een gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro opgenomen. Voor Benfica is Javi Garcia al de vijfde aankoop met het oog op het nieuwe seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties