Interview Smolders: "Grote mentale kracht"

Nico Wieme
| 1 reacties
Smolders: "Grote mentale kracht"
Foto: © SC

Tim Smolders blikte tevreden terug op de prestatie van AA Gent tegen Cercle Brugge. De middenvelder keek ook al met het nodige vertrouwen vooruit naar AS Roma.

AA Gent speelde een niet te beste eerste helft, maar herpakte zich na de rust. Tim Smolders heeft er een verklaring voor.

 

Wat liep er fout in de eerste helft, Tim?

Smolders: “We kwamen snel achter en Cercle speelde daarna met veel volk achter de bal. Wij liepen soms wat verloren. Normaal gezien hadden we op het middenveld een mannetje op overschot, vier van ons tegenover drie van Cercle, maar we vonden de vrije man maar niet. Daar hadden we zeker meer kunnen mee doen.”

 

Vanwaar die ommekeer in de tweede helft?

Smolders: “We hadden geluk dat we quasi onmiddellijk na de aftrap op gelijke hoogte kwamen. Na de 1-1 liep het los. Er was veel beweging, de positiewissels liepen vlot en we hebben weinig kansen weggegeven. Ook het samenspel met Stijn De Smet verliep goed.”

 

Wat is de kracht van dit Gent?

Smolders: “Het feit dat we een achterstand in een overwinning konden ombuigen, wijst op de mentale kracht van deze groep. En we hebben daarenboven een sterke bank. In principe kunnen we met twee volwaardige ploegen spelen.”

 

Wat verwacht je nog van de Europese terugmatch tegen AS Roma?

Smolders: “Wat mij betreft, kan alles nog. Met 2-0 winnen is niet onmogelijk. Liefst van al zou ik dan hebben dat het eerste doelpunt vrij laat valt, ergens rond de 70ste minuut. Dan sluipt er misschien twijfel in de Romeinse ploeg, waarvan wij dan zouden moeten kunnen profiteren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties