cluClub Brugge
lokSporting Lokeren
Datum: 09/08/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Club in slotfase voorbij 10 man
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club in slotfase voorbij 10 man
Foto: © SC

Club Brugge blijft naast AA Gent en Anderlecht aan de leiding in het klassement. Karel Geraerts zette met een late treffer blauw-zwart op weg naar de drie punten. Lokeren speelde een halfuur met tien man.

Adrie Koster gunde Ronald Vargas na een Finse trap op het been wat rust en dropte voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen FC Lahti Wesley Sonck terug in de basis. Ook Karel Geraerts en Michael Klukowski verschenen aan de aftrap.

 

Bikkelen

Blauw-zwart begon met een frisse aanvalsgolf aan de wedstrijd. Sonck kreeg de eerste kans, maar knikte het leer nipt naast de kooi van Copa. De Bruggelingen verloren echter de greep op de partij, die verwaterde in een ordinaire bikkelpartij.

Sonck kon toch nog twee keer dragen, maar de kopballen van de Rode Duivel waren te zwak om Copa te verontrusten. Een doelpunt van Joseph Akpala werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Nabil Dirar knalde net na rust een wenkende kans over.

Lokeren kon amper dreigen -een voorzet-schot van Sulejman Smajic ging in de eerste helft voorlangs- en moest na een uur met tien man verder na een tweede gele kaart voor Mario Carevic voor een schwalbe.

Late treffers

Club rook bloed. Geraerts was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar ook hij kopte op Copa. Een tweede poging schoot de Limburger onbegrijpelijk over een lege kooi. Akpala zag een tweede doelpunt -opnieuw terecht- afgekeurd voor buitenspel.

Copa leek met twee miraculeuze reddingen op kopballen van Jeroen Simaeys en Mohamed Dahmane Lokeren een punt te bezorgen, maar Geraerts hield met een knap afstandsschot in de laatste minuut toch nog de volle buit in Jan Breydel. Daniel Chavez dikte in de toegevoegde tijd nog aan tot 2-0. (AN)

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Dirar Nabil A   90' -
Sonck Wesley   90' -
Blondel Jonathan 84' -
Simaeys Jeroen A 90' -
Akpala Joseph 79' -
Donk Ryan   90' -
Vermeulen Jorn 69' -
Geraerts Karel  90' -
Alcaraz Antolin 90' -
  Bank G Beoordeel
Odjidja Vadis 6'  
Chavez Daniël 11' -
Dahmane Mohamed   21' -

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Ziv Yoav 90' -
Doll Olivier 90' -
Strul Avi 49' -
Tiko Tsholola   90' -
Mbayo Marcel 90' -
Dupré Frederic 90' -
Carevic Mario     90' -
Smajic Sulejman 90' -
Sokota Tomislav 90' -
De Pauw Nill 90' -
  Bank G Beoordeel
Deekman Donovan -  
Muharemovic Veldin 41' -
Herbeleef Club Brugge - Sporting Lokeren