Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Het Kuipje
Westerlo en Kortrijk delen de punten
T. Coremans

Een matig gevuld Kuipje zag een gematigde wedstrijd tussen Westerlo en Kortrijk. Na een spetterende start, kon de wedstrijd de verwachtingen niet inlossen. Het werd 1-1.

In een gematigde eerste helft waren het de bezoekers die geruime tijd de voorsprong op het scorebord wisten te houden. Een vroeg doelpunt van Karim Belhocine deed de thuisploeg andermaal wankelen. Westerlo kwam nooit op het niveau van de voorbije seizoenen. Na de nederlaag tijdens de vorige speeldag op het veld van KV Mechelen, waar Westel met 4-1 de boot inging, kwamen de Kempenaars opnieuw niet op dreef.

KV Kortrijk beheerste na de voorsprong de partij maar kwam zelf amper nog tot doelrijpe kansen. KVK kon zijn overwicht niet omzetten in een grotere voorsprong en moest kort voor het affluiten van de eerste helft de gelijkmaker dulden. Na een sublieme solo bracht Bertin Tomou de stand opnieuw in evenwicht.

De tweede helft begon eveneens met Kortrijk als sterkste ploeg. Leon Benko kwam net te laat bij de bal om de bezoekers opnieuw vroeg op voorsprong te brengen. De aanvalslinie van de thuisploeg werd nauwelijks bereikt waardoor het vertrouwen groeide bij de manschappen van Georges Leekens. Het optimisme kreeg een deuk na enkele zwakke passes. Kortrijk kon het overwicht nooit uitbuiten en liet de thuisploeg te gemakkelijk in zijn spel komen.

Na een vrije trap van Wouter Scheelen, die net onder de lat werd gepareerd door Verbauwhede, leek de vlam terug in de pijp bij de thuisploeg. Het geloof in eigen kunnen groeide en Westerlo trok in het slotkwartier de wedstrijd naar zich toe. Jammer genoeg bleef het langs beide kanten bij enkele dreigingen. Benko liet in de allerlaatste seconden van de blessuretijd de kans op de overwinning alsnog liggen.

Bij Westerlo zal het niveau de komende weken de hoogte in moeten of het kan wel eens een zwaar seizoen worden voor de Kempenaars. Al is het nog wat voorbarig om nu al conclusies te trekken. Zowel Kortrijk als Westerlo pakken hierdoor hun eerste puntje van het nog prille seizoen. (AN)