Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Welkom in het Kuipje. Thuisploeg Westerlo heeft het één en ander goed te maken na de zware nederlaag op het veld van KV Mechelen. Dat kan het proberen tegen het KV Kortrijk van Georges Leekens. KVK verloor eveneens op de openingsspeeldag, thuis tegen Sporting Anderlecht. Beide ploegen snakken dus naar de volle buit.
Westerlo: De Winter Yves, Corstjens Wouter, De Petter Steven, Van Kerckhoven Nico, Vanaudenaerde Günther, Delen Jef, Ceesay, Moses Adams, Sarki, Obiora Odita Emanuel, Tomou Bertin.
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, Lazarevic Mladen , Bram De Ly, Verbrugghe Brecht, Belhocine Karim, Brecht Capon, De Beule Davy, Hempte Jimmy, Kums Sven, Pavlovic Nebosja, Benko Leon.
1
We zijn eraan begonnen in het Kuipje.
11

Goal
Doelpunt van Karim Belhocine (Onbekend Onbekend)

17
 Gele kaart voor Jimmy Hempte

18
Schitterende mogelijkheid voor de thuisploeg. Verbauwhede zit er uitstekend tussen.
23
 Gele kaart voor Moses Adams

29
De wedstrijd wordt wat bitsiger. Beide elftallen vertonen inzet gekoppeld aan de nodige overtredingen.
35
Westerlo lijkt opnieuw niet in zijn normale doen. Het zal het niveau moeten opvoeren wil het de score alsnog ombuigen.
42

Goal
Doelpunt van Bertin Tomou (Onbekend Onbekend)

43
We naderen de rust. Westerlo blijft stuiten op een sterk georganiseerd Kortrijk.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een 1-1 gelijkspel. Thuisploeg Westerlo speelde allesbehalve een goede eerste helft. Kortrijk speelde sterk georganiseerd en veroverde het meeste balbezit. Het doelpunt van de opnieuw fitte Belhocine zorgt voor de voorsprong van KVK. Net voor de pauze bracht Tomou de stand alsnog in evenwicht.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Emanuel Obiora Odita
Ingevallen Wouter Scheelen

46
Virant heeft de tweede helft op gang gefloten.
48
Kortrijk kan bijna opnieuw een voorsprong vroeg in een helft op het scorebord brengen maar Benko kan niet tijdig bij de bal.
52
Kortrijk lijkt andermaal de betere ploeg. Westerlo geraakt maar niet op dreef.
57
Het wordt ongetwijfeld een spannend kijkstuk om volgen. Toch houden beide ploegen de boel goed gesloten.
62
 Gele kaart voor Brecht Capon
Fout op Delen.
65
Tomou probeert het met een acrobatisch nummertje maar zijn poging gaat net naast.
69
Dan maar via een stilstaande fase bij Westerlo. Verbauwhede haalt de vrije trap van Scheelen net onder de lat uit.
75
Beide ploegen lijken minder en minder risico's te gaan nemen. De wedstrijd wordt meer en meer gesloten.